BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 34,98
ALTIN 2.417,39
HABER /  POLİTİKA

Fırattan madalyalı cevap

MHP lideri Bahçeli'nin ağır suçlamalarına AK Partili Dengir Mir Mehmet Fırat'tan aynı sertlikte yanıt geldi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, ''Soyum 'kaleden inenler'den olmayıp, en az 6 asırlık bir aileden kaynaklanmaktadır. Dedem Hacı Bedir Ağa, 1-2 ve 3. dönem milletvekili, Antep gazisi ve İstiklal Madalyası ile taltif edilmiş bir mssilli mücadele kahramanıdır'' dedi. Fırat, yaptığı yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında, bir siyasi parti liderinin basın açıklamasında isim vermeden kendisiyle ilgili bazı sözler söylediği haberlerinin yer aldığını belirtti.

''Siyaseti, siyasi söylemlerin dışına taşıyarak bir ahlaki sorun haline getirenleri, siyasi muhatap olarak almanın mümkün olmadığını'' ifade eden Fırat, şunları kaydetti: ''Söylemler eğer bilgi fukaralığından kaynaklanıyorsa bu, siyasi zavallılığı, bilgi sahibi olunup da gerçekleri saptırmaya yönelikse -ki bu iftirayı gündeme getirir- bu da ahlaki sorunun varlığını gösterir. Bana atfen söylendiğini zannettiğim söylem bana ait değildir.

Soyum 'kaleden inenler'den olmayıp, en az 6 asırlık bir aileden kaynaklanmaktadır. Dedem Hacı Bedir Ağa, 1-2 ve 3. dönem milletvekili, Antep gazisi ve bu nedenle de kırmızı yeşil İstiklal Madalyası ile Millet Meclisi'nce taltif edilmiş bir milli mücadele kahramanıdır. Dedemin ismi layık olmayanların ağızlarını yakacak kadar saygındır. Laf ürütenlerin, ümit ederim ki, atalarından hiç olmazsa biri cephe gerisinde dahi olsa, bu ülkenin milli mücadelesine hizmeti sonucu beyaz kurdeleli İstiklal Madalyasını torunlarına miras bırakanlardan olsun.''