BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Maradonanın başı yine dertte

Futbol dünyasının yaşayan efsanelerinden Arjantinli yıldız Maradona'nın başı şimdi de vergi kaçakçılığı suçlamasıyla dertte.

Abone ol

Dünya futbolunun unutulmaz isimlerinden olan ancak oynadığı futbol kadar karıştığı skandallarla da gündemden düşmeyen Maradona, şimdi de vergi kaçırmakla suçlanıyor.

Arjantin Merkez Bankası olası mali yolsuzluklarla ilgili başlattığı soruşturmada Maradona'nın hesaplarını da incelemeye aldı.

Banka soruşturmayla ilgili detayları açıklamazken, Arjantin vergi makamlarının banka yetkililerinden Maradona'nın banka hesapları hakkında bilgi istedikleri de ifade edildi.

Ne 46 yaşındaki Maradona ne de avukatlarından konuyla ilgili herhangi bir açıklama gelmemesi dikkat çekti.

Futbol kariyeri ve renkli yaşamı boyunca birçok olaya adı karışan Maradona, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) tarafından 20. yüzyılın Pele'yle birlikte gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu olarak kabul ediliyor.

Boca Juniors, Barcelona ve Napoli formaları giyen Maradona, kokain kullandığının ortaya çıkması ve çeşitli vergi kaçakçılıklarına adı karışınca 37 yaşında profesyonel futbol yaşamına nokta koymuştu.

2000 yılında aşırı dozda kokain alınca Uruguay'da kalp krizi geçiren Maradona, dört yıl sonra yine uslanmadı ve aşırı doz nedeniyle bir kez daha kalp krizine maruz kalmıştı..