BIST 10.730
DOLAR 32,24
EURO 34,96
ALTIN 2.426,46
HABER /  SPOR

Ergin Atamanın gözü zirvede

Basketbolumuzu İtalya'da temsil eden Ergin Ataman'ın gönlünde hem ligde hem de Avrupa'da şampiyoınluk var.

Abone ol

İtalya'daki başarılı antrenörlük yaşamını Siena takımının ardından Climanio Bologna takımında sürdüren Ataman, göreve geldiğinden bu yana geçen 3 aylık süreci, İtalya'daki yaşamını, hedeflerini ve özlemlerini anlattı.

İtalya'da basketbolun çok sevildiğinin altını çizen başarılı teknik adam, en büyük hayalinin ise önce İtalya liginde, ardından da Avrupa'da şampiyonluğa ulaşmak olduğunu söyledi. Sürekli olarak Türkiye özlemi çektiğini dile getiren Ergin Ataman, ''İtalya'ya çok alıştım. Önemli sayılabilecek hiçbir sıkıntı yaşamıyorum. İnsanların bana yaklaşımları, tavırları oldukça olumlu. Tek özlediğim şey ülkem. Bu sezon çalıştırdığım takım İtalya liginde orta sıralarda. Ancak ben bu takımla şampiyon olmak, Siena ile Avrupa Kupasını kazandığım zamanki mutluluğu, şimdi Avrupa Ligi'nde Climanio Bologna takımıyla şampiyon olarak yeniden yaşamak istiyorum'' ifadelerini kullandı.

''TÜRKİYE'DEN OYUNCU İSTİYORUM''
Türkiye'deki basketbol ligindeki kalitenin iyi seviyede olduğunun altını çizen Ataman, özellikle milli takımın başarısının Türk basketbolünün gelişmesi açısından önemli olduğunu belirterek, ''Ben yeni takımımın kadrosuna sezon başında Ender Aslan'ı dahil etmek istedim, ancak İspanyol ekibi Tau Ceramica elini çabuk tutup Olimpia takımında oynayan Ender'i transfer ettiler. Önümüzdeki yıl Türkiye'den İtalya Ligi'nde benimle birlikte mücadele edecek birkaç oyuncu almayı düşünüyorum. Türkiye'deki ligi yakından takip ediyor ve bazı oyuncuları izliyorum'' diye konuştu.