BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  DÜNYA

Irak toplantısı İstanbul yolunda

Son derece kritik olan Irak'a Komşu Ülkeler Toplantısının İstanbul'da yapılmasına yönelik genel bir kanı oluştu.

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Bilman, İstanbul'da Irak'a komşu ülkeler, BM Güvenlik Konseyi Daimi üyeleri ve G-8 ülkeleri temsilcilerinin katılacağı bir toplantı yapılması fikrinin "genel kabul gördüğünün" anlaşıldığını söyledi.

Bilman, Dışişleri Bakanlığının haftalık basın toplantısında, 10 Mart Cumartesi günü Bağdat'ta, ardından da Kahire ve İstanbul'da çeşitli seviyelerde düzenlenmesi beklenilen Irak'a komşu ülkeler toplantılarıyla ilgili soruyu yanıtladı.

Irak'a komşu ülkeler toplantılarının Türkiye'nin başlattığı bir girişim olduğunu hatırlatan Bilman, Bağdat yönetiminin bu hafta sonundaki toplantı için komşu ülkeler ile BM Güvenlik Konseyinin 5 daimi üyesine davet yaptığını kaydetti.

Türkiye'nin bu toplantıların devam etmesini ve konuya olan ilginin sürmesini arzu ettiğini belirten sözcü, henüz kesinleşmemekle birlikte, Bağdat toplantısından sonra Kahire'de komşu ülkelerin dışişleri bakanlarının, bunu takiben de İstanbul'da komşu ülkelerin yanı sıra BM Güvenlik Konseyi 5 daimi üyesi ile G-8 ülkeleri temsilcilerinin bir araya gelmesinin söz konusu olduğunu bildirdi.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün son dönemdeki temasları sonucu, "İstanbul'da böyle bir toplantının yapılmasının genel kabul gördüğünün anlaşıldığını" ifade eden Bilman, ancak toplantı tarihinin henüz kesinleştirilmediğini kaydetti.