BIST 9.671
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.495,27
HABER /  GÜNCEL

Fırat Kalkanı'ndan acı haber! Şehit sayısı yükseldi

Fırat Kalkanı operasyonundan son dakika acı haber geldi. Dün El Bab'ta askerlerimize düzenlenen saldırıda şehit sayısı 16'ya yükseldi. Acı haberi Milli Savunma Bakanı Fikri Işık verdi.

Abone ol

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, TBMM'de yaptığı açıklamada, Fırat Kalkanı Harekatı'ndaki El Bab operasyonunda şehit sayısının 16'ya yükseldiğini açıkladı

Fırat Kalkanı Harekatı'nda dün terör örgütü DEAŞ'ın bomba yüklü araçlarla düzenlediği saldırılarda 14 asker şehit olmuş, 18'i ağır 33 asker yaralanmıştı. 

ŞEHİT SAYISI 16'YA ÇIKTI

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, TBMM'de Fırat Kalkanı Harekatı ile ilgili bilgiler verdi. Bakan Işık, şehit sayısının 16'ya yükseldiğini açıkladı. 

BİR TERÖR KORİDORUNA İZİN VERMEYECEĞİZ

Fikri Işık Meclis'te yaptığı konuşmada bu harekatla bir terör koridoruna izin vermeyeceğimizi gösterdik dedi. Bakan Işık'ın açıklamaları şöyle: Fırat Kalkanı harekatı meşru müdafaa hakkımıza ithafen, terör koridorunun oluşmasını engellemek için başlatılmıştır. DEAŞ'ın saldırılarına karşı misliyle mukabele etsek de, sınırın derinliklerine gizlenebilmekteydi.

YÜZLERCE VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ

Suriye'den kaynaklanan terörden en fazla etkilenen ülke biz olduk. Yüzlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Türkiye sadece DEAŞ'a karşı değil, bazı üçüncü ülkelerden silah temin eden PKK/PYD/YPG'ye karşı da büyük mücadele vermektedir. Suriye'deki iç savaşta 600 bin kişinin hayatını kaybettiğini, ülke nüfusunun yarısını evini barkını terk etmek zorunda olduğunu biliyoruz. 

2 BİN KİLOMETRELİK ALAN TEMİZLENDİ

Cerablus, Er Rai ve DEAŞ açısından büyük sembolik önem taşıyan Dabık'ın kurtarılmış olması mühimdir. Böylece 2 bin kilometre civarında bir alan teröristlerden temizlenmiş, 225 meskun mahal özgürleştirilmiştir.

1005 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Bugüne kadar Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında DEAŞ terör örgütünden 1005 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Ayrıca DEAŞ’a ait 4 tank, 29 havan, 41’i silahlı 97 araç, 621 bina ve 61 savunma mevzii, 28 komuta merkezi, 17 cephanelik imha edilmiş, 11 bombalı araç tesirsiz hale getirilmiştir. PKK/PYD/YPG teröristlerinin 299’u etkisiz hale getirilmiştir. Bu operasyonlar sırasında PKK/PYD/YPG’ye ait 14 bina, 4 savunma mevzii, 5 araç ve 1 Drone da imha edilmiştir.

DEAŞ KALLEŞÇE HAREKET EDİYOR

Mevcut aşamada El Bab'ın DEAŞ'tan temizlenmesi için büyük mücadele verilmektedir. El Bab'tan sonra sıranın Rakka'ya geleceğini bilen DEAŞ burada ciddi bir direnç göstermektedir. Kuzeyinden ve batısında devam eden kuşatma, azami hassasiyetle icra edilmektedir. Sivil nüfusa sahip bir yerleşim yeri olduğu için azami dikkat gösterilmektedir. DEAŞ ise kalleşçe hareket etmektedir.