BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,64
ALTIN 2.414,15
HABER /  GÜNCEL

Firariyi yakan aile hasreti

Cezaivenden firar etti tam iki yıl boyunca sahte kimlikle kaçmayı başardı. Yakayı ise memleketi Konya'da ele verdi.

Abone ol Konya'da cezaevinden firar ederek 2 yıl boyunca farklı illerde saklanan cinayet zanlısını aile hasreti yakalattı. Sahte kimlik kullanarak İstanbul ve Denizli'de saklanan zanlı, ailesini görmek için geldiği Konya'da polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Zanlı, ifadesinin ardından tutuklama istemiyle adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Mustafa B. (32), 2002 yılında Konya'nın merkez Meram ilçesinde, husumet yaşadığı Recep Kaya'yı silahla öldürmüştü. Olaydan sonra yakalanan Mustafa B'ye mahkeme tarafından 20 yıl 10 ay hapis cezası verilmişti. Konya cezaevinde 5 yılını dolduran cinayet zanlısı, 2007 yılında cezaevinin duvarından atlayarak kaçmayı başardı. Firar ettikten sonra, önce Denizli sonra da İstanbul'a giden zanlı, 2 yıl boyunca kanundan kaçmayı başardı.

Ailesini özleyen cinayet zanlısı, Konya'ya gelmeye karar verdi. Kendisine sahte bir kimlik çıkaran Mustafa B., Konya'ya gelerek ailesini ziyaret etti. Polis, bir süre şehirde dolaşan zanlının kente geldiğini öğrendi. İnceleme başlatan polis ekipleri, şahsın yerini tespit etti. Konya Emniyet Müdürlüğü Cinayet, Gasp ve Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, düzenlediği operasyonla zanlıyı Selçuklu ilçesinde bir akaryakıt istasyonunda sahte kimlikle yakaladı. Gözaltına alınan Mustafa B. ifadesinin alınmasının ardından sağlık kontrolü için Konya Numune Hastanesi'ne götürüldü. Cinayet zanlısı daha sonra yeniden tutuklanma istemiyle adliyeye sevk edildi.