BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.400,42
HABER /  GÜNCEL

Firari savcıları Alman gizli servisi BND ajanları mı koruyor?

Akşam gazetesi yazarı Murat Kelkitlioğlu, firari savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın, Almanya'da oldukları ve BND ajanları tarafından sıkı bir şekilde korunduklarını yazdı.

Abone ol

Haklarında FETÖ/PDY kapsamında yakalama kararı olan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın, Alman BND ajanlarınca korunduğu iddia edildi.

Akşam gazetesinden Murat Kelkitlioğlu, yurt dışına kaçan bu iki ismin Almanya'da BND ajanlarınca korunan bir villada kaldıklarını yazdı.

"Hatırlarsınız, FETÖ’nün militan savcıları vardı... Zekeriya Öz ve Celal Kara’dan bahsediyorum" diyen Kelkitlioğlu, şöyle devam etti:

FREİBURG'DA VİLLADA BİRLİKTE KALIYORLARDI

"Bu 2 FETÖ militanının Almanya’da olduğu kesinleşti. Bir süre öncesine kadar İsviçre ve Fransa sınırına yakın Freiburg'daki bir villada beraber kalıyorlardı. Burası, olası bir riskte ülke değiştirilmesi için özellikle seçilmişti."

ZEKERİYA ÖZ'ÜN AİLESİ ALMANYA'YA GİDİNCE AYRILDILAR

"Zekeriya Öz’ün ailesi Almanya’ya gidince Celal Kara villadan ayrıldı. Bu bilgilere ulaşınca gidip kaldıkları villayı görüntülemek bile istedik. Ancak, karşımıza çıkan engel karşısında şok olduk."

ALMAN AJANLARI VİLLAYA KİMSEYİ YAKLAŞTIRMIYOR

"Almanya’ya sığınan Öz ve Kara’yı bu ülkenin istihbarat servisi BND koruyor. Alman ajanlar villa etrafında ciddi bir koruma kalkanı oluşturmuş durumda..."

Bu bilgi, Almanya ile FETÖ arasındaki bağlantıyı çok açık bir şekilde ortaya koyuyor.