BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,75
ALTIN 2.396,66
HABER /  GÜNCEL

HDP Genel Başkan Yardımcısı tutuklandı

PKK'ya yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs, "terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı Tokat Adliyesi’nde "terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs'ün, Tokat'ta yürütülen soruşturma kapsamında "terör örgütüne üye olma ve eleman temin etme" suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör operasyonu kapsamında 3 gün önce Ankara'da gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkan yardımcısı Alp Altınörs dün gece adliyeye sevk edildi.

Yapılan sorgu işleminin ardından mahkemeye sevk edilen Alp Altınörs, HDP Tokat İl Eşbaşkanı Kadir Akkaya, HDP Merkez İlçe Başkanı Erdal Bektaş ile N.Ş.,E.Ç., M.V.Y. 'terör örgütüne üye olmak' ve 'terör örgütüne eleman temin etmek' suçlarından tutuklandı.

ÇAMLIBEL CEZAEVİ'NE GÖNDERİLDİ

A.U. ve T.P. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. HDP'li Altınörs ve beraberindekiler, Çamlıbel Cezaevine gönderildi. Düzenlenen operasyon kapsamında toplam 12 kişi tutuklanırken 4 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

DEMİRTAŞ'IN DA HAKKINDA 60'DAN FAZLA FEZLEKE VAR

Hakkında 60'dan fazla fezleke bulunan ve savcılığın son çağrısına da gitmeyen HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş ile birlikte birçok HDP milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması da gündemde.