BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,75
ALTIN 2.394,13
HABER /  GÜNCEL

Tatil dönüşü trafik yoğunlu başladı!

Kurban Bayramı tatilinin bitmesine iki gün kala dönüşler de hızlandı. Trafik yoğunluğu özellikle İstanbul istikametinde yaşanırken, Ankara- Samsun karayolunda kısmen yoğunluk var.

Abone ol

KURBAN Bayramı tatilini İstanbul dışında geçiren tatilciler dün akşam saatlerinde TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu Kocaeli geçişinde İstanbul istikametine doğru yoğunluk yaşanmasına neden oldu.

Kurban Bayramı tatilinden dönenler TEM Otoyolu’nun İzmit geçişinde bulunan Bekirdere rampası kesiminde akşam saatlerinde yoğunluk oluşturdu. Burada bulunan tünellerde ulaşımın 2 şeride düşmesi nedeniyle rampada araçlar ağır ilerledi. D-100 Karayolu’nun İzmit kent içi geçişinde de İstanbul istikametine doğru trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Ankara istikametine doğru ise ulaşımda herhangi bir sorun yaşanmadı.

TEM Otoyolu Bekirdere rampa geçişi, tüneller ile Dilovası rampası geçişlerindeki trafik, yoğun olmasına rağmen akıcı bir şekilde devam etti. Yoğunluğun Cumartesi ve Pazar günü de sürmesi tahmin ediliyor.

ANKARA- SAMSUN KARAYOLU

Ankara- Samsun Karayolu'nun Lalahan çıkışında trafik yoğunluğu yaşanıyor. 

ANTALYA- KONYA

Alanya'dan Konya'ya dönüşlerde Güçlüköy mevkiinde trafik yoğunluğu yaşanıyor.

YALOVA'DA FERİBOT YOĞUNLUĞU

İstanbul istikametinde köprüyü kullanmayanlar feribot yoğunluğu yaşıyor. Bölgede trafik tamamen durmuş durumda.

BANDIRMA’DA DÖNÜŞ YOĞUNLUĞU

Bandırma’ya gelip İDO ile İstanbul’a gitmek isteyen tatilciler uzun kuyruk oluşturuyor.

Bayram tatilini özellikle Ege bölgesinde geçiren İstanbullular, dönüşe erken başladı. Yaşanabilecek araç yoğunluğu nedeniyle hafta sonunu beklemeyen tatilciler, Balıkesir’in Bandırma ilçesinden İDO’ya ait feribot ve deniz otobüsleri ile İstanbul’a dönmeyi tercih ediyor. Yaşanan yoğunluğu dikkate alan İDO, dün 5 olan feribot sayısını bugün 6’ya, 1 olan deniz otobüsü seferlerini ise 3’e çıkardı. Sabah saat 10.00’da başlayan seferlerin gece saat 23.55’e kadar devam edeceğini söyleyen İDO yetkilileri, sadece bugün içerisinde 7 bin 800 yolcu ve bin 320 otomobili Bandırma’dan, İstanbul Yenikapı-Bostancı’ya taşıyacaklarını açıkladı.

Araç ve yolcu yoğunluğunun cumartesi ile pazar günleri daha da artabileceğine dikkat çeken yetkililer, önlemlerini buna göre aldıklarını belirtti.