BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Firari sanıklar 2 yıl sonra teslim oldu

Bağlar ilçesinde firari olan 3 sanık, 2 yıl 8 ay sonra teslim oldu..

Abone ol

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyonun ardından haklarında dava açılan ve firari olan 3 sanık, 2 yıl 8 ay sonra teslim oldu. Mahkeme, sanıkların tahliyesini kararlaştırdı.

Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. maddesiyle görevli özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasının ardından 31'i tutuklu 95 sanıklı KCK davasının, Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesine karar verilmişti. Mahkeme, sanık avukatlarının tahliye taleplerinin ardından tutuklu 31 sanığın bir süre önce tahliyesine karar vermişti.

Dava kapsamında 2 yıl 8 aydır firari olan sanıklar Abdülaziz Çelik, Mahmut Çelik ve Bahattin Doğru, avukatlarıyla mahkemeye gelerek teslim oldu. Kimlik tespitinin ardından sanıkların ifadeleri alındı. Mahkeme heyeti, sanıkların duruşmalara katılmalarını zorunlu kılarak tahliyelerine karar verdi.

Sanıkların avukatı Ali Ekrem Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özel yetkili mahkemelerin kapatılmasının ardından davaya bakan mahkemenin tutuklu 31 sanığın tahliyesine karar vermesinin, müvekkillerinin teslim olmaları için dayanak oluşturduğunu söyledi.

Atalay, son tahliyelerinin ardından firari olan müvekkillerinin kendilerine müracaat ettiğini belirterek, "Müvekkillerimiz son yasal düzenlemenin ardından teslim olmak istedi. Mahkeme heyetiyle konuşarak müvekkillerin kimlik tespiti yapıldı. Mahkeme heyeti ise müvekkillerinin tahliyesine karar verdi" dedi.

BDP Bağlar İlçe Başkanı Ali Yücel'in de aralarında bulunduğu 95 sanık hakkında, "terör örgütüne üye olmak ve yönetmek", "kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenlemek" suçlamasıyla 3 ile 15 yıl arasında değişen hapis cezaları isteniyor.