BIST 10.644
DOLAR 32,25
EURO 35,09
ALTIN 2.501,85
HABER /  GÜNCEL

Firari paşa böyle yakalandı

Ergenekon'un 6'ıncı dalgasında firar eden emekli paşa Levent Ersöz hastanede yakalandı. Paşanın sakal uzattığı görüldü.

Abone ol

Ergenekon soruşturmasında geçtiğimiz yıl Temmuz ayındaki operasyondan önce Rusya’ya kaçan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Ankara’da yakalandı.

Protat ameliyatı için gün almak için hastaneye geldiği sırada, polislerce yakalanan Ersöz'ün yanında muvazzaf subayın olduğu belirtiliyor.

Sahte kimlikle prostat ameliyatına gün almak isteyen Ersöz’ün üzerinden çok sayıda kimlik çıktı.




SAHTE İSİMLE HASTANEDE YAKALANDI

Ersöz'ün, bu sabah Ankara'nın Balgat Semti'ndeki bir özel hastanede bulunduğu haberleri yayıldı. Saat 09.00'dan itibaren hastaneye çok sayıda polis ve asker geldi.

Sakal bırakarak tip değiştiren
Ersöz'ün yakalanış anından
FOTOĞRAFLAR... TIKLAYIN
POLİSİ GÖRÜNCE 'KAHRETSİN' DEDİ

Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün, Mehmet Orhan Gülcü kimliği ile 3- 4 gün sürecek ‘green light' tedavisi için yatış işlemleri yapılırken, takipteki polisler operasyon için düğmeye bastı. Hastanenin çevresinde Özel Harekat Timleri kuşatırken, özel olarak görevlendirilen tim içeri girdi. Bir anda ‘Eller yukarı' diyen polisleri karşısında gören Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz şoke oldu ve başını ellerinin arasına koyarak ‘Kahretsin' dedi.

SAKALLARI UZATMIŞ

Hastaneye giren timler, yaklaşık yarım saat sonra Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün koluna girerek dışarı çıkardı. Üzerinde pardösü bulunan ve sakallarının uzadığı dikkati çeken Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, hemen bir araca bindirilerek emniyete götürüldü. 

SORULARA YANIT VERMEDİ

Tuğgeneral Ersöz ve yeğeni Baran Kayral, sağlık kontrolünden geçirildi. Levent Ersöz, yeniden Emniyet’e götürülürken gazetecilerin ısrarlı sorularına yanıt vermedi. Ersöz, Ankara Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından İstanbul’a gönderilecek.

ARALIK'TA HASTANEYE ACİL BAŞVURU YAPMIŞ

Ergenekon firarisi emekli Tuğgeneral Ersöz'ün ilk kez 6 Aralık 2008 tarihinde hastaneye acil olarak başvurduğu belirlendi. Ümitköy Özel A Klinik Tıp Merkezi Başhekimi Üroloji Uzmanı Bülent Yetim, Ersöz'ün Mehmet Orhan Gülcü kimliğiyle hastanelerine başvurduğunu, prostat büyümesi teşhisi koyduklarını açıkladı. Ersöz'ün 15, 29 Aralık tarihlerinde de kontrol için hastanelerine geldiğini ifade eden Yetim, "Gerekli testler yapıldı sonuçlarına bakıyorduk. Sonunda ameliyat olmasına karar verdik." diye konuştu.

ERSÖZ'E YARDIM EDEN YEĞENİ VE BİR ASTSUBAY'DA GÖZALTINDA

Emekli general Ersöz'e yardım ettikleri öne sürülen Kırşehir Jandarma Komutanlığı'nda görevli astsubay S.G ile Ersöz'ün yeğeni B.K. da Ankara'da gözaltına alındılar. Her ikisi de Ersöz'e yardım ve yataklıkta bulunmakla suçlanıyor. Ankara'da gözaltına alınan Ersöz, İstanbul'a gönderilecek. Bu arada eşinin gözaltına alındığını öğrenen Muzaffer Ersöz avukatıyla birlikte emniyete gelerek bilgi aldı.

ZONGULDAK’TAN TÜRKİYE’YE GİRMİŞ

Levent Ersöz’ün Zonguldak’tan deniz yoluyla iki hafta önce Türkiye’ye giriş yaptığı belirlendi. Limandan kaçak olarak yurda giren Ersöz, Terörle Mücadele ekipleri tarafından teknik takibe alındı ve bu sabah Ankara’da yakalandı.

ERUYGUR'A YAKIN BİR İSİMDİ

Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Jandarma İstihbarat Başkanlığı görevini yürütmüştü. Dönemin Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur’a çok yakın çalıştığı biliniyordu. Darbe günlüklerinde adı geçmiş ve AKP’ye açılan kapatma davasında girişimlerde bulunduğu iddia edilmişti.

6'INCI DALGADAN ÖNCE RUSYA'YA GİTTİ

6'ncı dalga operasyonundan bir gün önce Rusya'ya gittiği ortaya çıkan Ersöz hakkında, mahkeme tarafından 'yakalama' kararı çıkarılmıştı.
Bu kararın ardından bazı gazetelere telefonla bilgi veren emekli Tuğgeneral Ersöz, danışmanlığını yaptığı şirketin işlerini takip etmek üzere Rusya'da bulunduğunu ve bir süre sonra Türkiye'ye döneceğini belirtmişti.