BIST 10.644
DOLAR 32,24
EURO 35,09
ALTIN 2.502,06
HABER /  GÜNCEL

Kaçırılan atlet kız şoke etti

5 gün önce antremana gider-ken ağabeyinin kaçırdığı kıza karşılık kaçırıldığı iddia edilen sporcu kız şaşırttı...

Abone ol

Van'ın Erciş İlçesi Çelebibağ Beldesi Spor Kulübü Atletizim Takımı sporcusu olan ve 5 gün önce Van kent merkezinde ağabeyinin kaçırdığı kıza karşılık kaçırılan 16 yaşındaki Ayten Sarıbulak, jandarma ve emniyetin gerçekleştirdiği operasyonda bulundu. Van'a 15 kilometre uzaklıkta bulunan Köşebaşı Köyü'de bir evde bulunan Ayten Sarıbulak'ın verdiği ifadesinde, ailesinin bugüne kadar söylediklerini aksine kendi rızası ile kaçtığı belirtildi.

Van'da yaşayan ve bugüne kadar 2 kez karşılıklı olarak kız alıp veren Sarıbulak ile Dönmez aileleri, yaşanan 2 kız kaçırma olayı yüzünden büyük dargınlık yaşadı. İlk kız kaçırma olayı 10 gün önce Sarıbulak Ailesi'nin 20 yaşındaki oğulları Abdulkerim Sarıbulak'ın, Dönmezlerin 20 yaşındaki kızları Meliha Dönmez'i kaçırması ile yaşandı. İddialara göre, Abdulkerim Sarıbulak, Meliha Dönmez'i sevdiğini belirterek ailesinden istetti. 2 kez istenmesine rağmen verilmeyince işsiz olan Abdulkerim Sarıbulak ile Meliha Dönmez ailelerinden habersiz karşılıklı anlaşarak kaçtı.

Yaşanan bu kaçırma olayından 3 gün sonra da Açık Lise'nin 3. sınıf öğrencisi Ayten Sarıbulak'ın Dönmezlerin oğlu tarafından Van Atatürk Stadyumu'na antrenmana giderken kaçırıldığı öne sürüldü. Büyük üzüntü yaşayan Ayten Sarıbulak'ın babası Hüsnü Sarıbulak, oğlunun bir kız kaçırdığını ancak bunun karşılıklı anlaşma ile gerçekleştiğini belirtirken, kendi kızının ise rızası dışında kaçırıldığını belirterek şuç duyurusunda bulundu.

8 EVE BASKIN DÜZENLENİP, 13 KİŞİNİN İFADESİ ALINDI

Sarıbulak ailesinin bu iddiaları üzerine harekete geçen polis ve jandarma kızın bulunması için yoğun bir çalışma başlattı. 4 gün boyunca haber alınamayan Ayten Sarıbulak'ın bir an evvel bulunması için Dönmezlerin ve yakınlarının Bostaniçi Beldesi'ndeki evlerine jandarma tarafından önceki gün operasyon yapıldı. 8 ayrı evde yapılan aramada sporcu Ayten Sarıbulak'ın izine rastlanmadı. Ancak 13 kişi gözaltına alınarak ifaedelerine başvuruldu.

BABA ZORLA KAÇIRILDIĞINI SÖYLEMİŞTİ

Van kent merkezinde 5 gün önce kayıplara karışan sporcu 16 yaşındaki Ayten Sarıbulak'ın izine dün akşam rastlandı. Van'daki bir sitede kapıcı olarak çalışan 8 çocuk babası Hüsnü Sarıbulak'ın şikayetleri üzerine operasyonlarını sıklaştıran Jandarma ve emniyet ekipleri dün gece saatlerinde Van'a 15 kilometre uzaklıktaki Köşebaşı Köyü'ne operasyon yaptı. Van Merkez Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri, köyde açık kimliği verilmeyen B.U'nun evinde, kaçırıldığı öne sürülen Ayten Sarıbulak'ı buldu. Jandarma ekipleri burada, kaçırma olayına yardım ettikleri belirtilen C.D., A.S, T.D., ile ev sahibi B.U'yu gözaltına aldı. Van Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen 4 kişi ile Çocuk Şubesi'ne getirilen Ayten Sarıbulak'ın ifadeleri alınırken, Ayten Sarıbulak'ın ise verdiği ifadesinde babasının bugüne kadar söylediklerini aksine kendi rızasıyla kaçtığını söylediği belirtildi.