BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Filyos Çayı kayıpları geri verdi!

Çaycuma'da çaya düşen minibüs bulundu, 3 kişinin cesetine ulaşıldı.

Abone ol

Çaycuma'da Filyos Çayı'ndaki köprünün çökmesi sonucu suya düşerek kaybolduktan sonra bulunan minibüs, günler sonra nihayet kıyıya çıkarıldı. Minibüste bulunan 3 kişinin cesedine ulaşılırken, 10 kişinin hala kayıp olduğu açıklandı. Minibüs çıkarılırken polis, gazetecilerin görüntü almaması için hurdaya dönen araca battaniye gerdi. 


Vinç ve iş makinelerinin yardımıyla kıyıya çıkarılan minibüsün, sürüklendiği için büyük hasarlı olduğu gözlendi. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, hurdaya dönen aracın tavanını keserek, cesetleri çıkardı.Bu sırada, vatandaşların olay yerine girişlerine izin verilmedi.

Araç içinde bulunan 3 erkeğe ait ceset, çıkarılarak battaniyeye sarıldı. Cesetlerin Çaycuma Devlet Hastanesi morguna kaldırılacağı öğrenildi. Ekiplerin, aracın üzerindeki çalışmaları sürüyor.

Bu arada, minibüsün çıkarılabilmesi için büyük çaba harcandı. İş makineleri ve vincin kullanıldığı çalışmaya, 6 bot üzerinde yaklaşık 25 dalgıç ve 100'e yakın arama kurtarma personeli katıldı. Kayıp 10 kişiyi arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.