BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SAĞLIK

Film gerçek oldu! 18 yıldır...

İngiltere'de, 1996 yılında kaza geçiren bir kadın, 18 yıldır 1996'da yaşadığını zannediyor. Olay, tıpkı 50 İlk Öpücük filminde yaşananlara benziyor...

Abone ol

İngiltere ’de bir kadın, geçirdiği kaza ve sonrasında tıpkı 50 ilk öpücük filminin baş karakteri Drew Barrymoore gibi yaşıyor.

Kaza sonrası yaşadığı komplikasyonlar sonucu, 18 yıldır 1996’da yaşadığını zanneden, 50 İlk Öpücük filmindekine benzer bir durum yaşayan kadın, sık sık bakım gördüğü evinden kaçıyor ve hala bebeklik çağında olduğunu sandığı 3 çocuğunu aramaya çıkıyor.

Kadının sık sık evden kaçması ve daha sonra eve geri getirilmesi, Acaba hürriyetinden yoksun mu bırakılıyor’ endişesini doğurdu ve konunun mahkemeye taşınmasına sebep oldu.

50-ilk-opucuk-.jpg

32 YAŞINDAYKEN KAZA GEÇİRDİ

Manchester Evening News sitesinde yer alan habere göre adı açıklanmayan, kısaca KW olarak belirtilen kadın yaklaşık 18 yıl önce, 32 yaşındayken bir kaza geçirdi. Ardından beyin ameliyatı geçirdi ama, oluşan komplikasyonlar yüzünden beyninde kalıcı hasar oluştu. Hafıza problemlerinin yanında yürümekte de zorluk çeken kadın, tekerlekli yürüyüş desteği kullanmak zorunda. Doktorların ifadesine göre ‘güçlü sanrılar’ geçiren kadın, bu yüzden 3 çocuğunun da hala bebek olduğunu zannediyor ve sık sık, çocuklarını bulmak için evden tek başına çıkıyor. 24 saat boyunca uzmanların bakımında olan kadının bakımı için haftada 1500 sterlin (yaklaşık 5500 TL) masraf yapılıyor. Ücret Ulusal Sağlık Servisi (National Health Service, NHS) adlı devlet birimi ile, yaşamını sürdürdüğü Rochdale kasabasının konseyi tarafından karşılanıyor.

ÖZGÜRLÜK HAKLARI...

Yakın zamanda, şimdi 52 yaşındaki kadınla ilgili bir dava açıldı. Rochdale konseyi, kadının durumunu mahkemenin dikkatine sundu ve kadının en iyi şekilde bakılıp bakılmadığının araştırılmasını ve ‘kişinin hürriyetinden yoksun bırakılıp bırakılmadığına’ hükmetmesini istedi. Avukatlar kadına yapılan bakımların mahkemece gözlem altında tutulması gerektiğini, böylece özgürlük haklarının tehlike altında olup olmadığına bakılması gerektiğini savundu.

"OLDUKÇA MANTIKSIZ"

Davaya bakan aile yargıcı Justice Mostyn, kadının durumunun mahkeme tarafından kontrol edilmesine gerek olmadığını söyledi. Mostyn’in argümanına göre davadan böyle bir sonuç çıkarsa, “onlarca, binlerce başka vakaya da aynı muamelenin edilmesi gerekebilirdi.”

Yargıç karar metninde “Bu tip gözetimler için harcanan her bir sterlin, daha hayati projeler için kullanılabilir” dedi. Davaya konu olan kadının hareket etme konusunda zorluk çektiğini belirten yargıç, bu yüzden de evde bakıma muhtaç olduğunu, kadının hapis tutulduğuna dair herhangi bir argümanın ‘oldukça mantıksız’ olduğunu da ekledi.

Kaynak: Hürriyet