BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bakan Elvan'dan itiraf gibi 3. köprü açıklaması

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'dan İstanbul trafiğine derman olması beklentisiyle yapımı başlatılan Avrasya tüneli ve 3’ncü köprüyle ilgili şok edici bir açıklama geldi.

Abone ol

İstanbul'un son orman alanları olan Kuzey Ormanlarının üzerine inşa edilmesiyle tepki toplayan ve isminin Yavuz Sultan Selim olmasıyla bazı kesimler tarafından çok tartışılan 3’üncü köprü projesinin son durumuyla ilgili açıklama yapan Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'ın söyledikleri kamuoyunda şok etkisi yarattı.

3.-kopru1.jpg


Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, “Avrasya tünelini de yapsak, 3’ncü köprümüz de tamamlansa İstanbul’un trafik sorununu çözmüş olamayız” dedi.

İSTANBULA GÜNDE 150 BİN ARAÇ GİRİYOR!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda vekillerin sorularını yanıtlayan Elvan, İstanbul için 17 milyar TL’lik proje stokları olduğunu, bunun 6.3 milyar TL’sinin harcandığını, 7 milyar TL tutarındaki projelerin ise devam ettiğini belirtti.

İstanbul’a günde 150 bin araç girdiğini, mevcut D-100 otoyolunun ise ihtiyacı karşılamadığını kaydeden Elvan, bu nedenle Kocaeli’den ‘Yavuz Sultan Selim’ olarak adlandırdığı 3’üncü köprüye, buradan da Tekirdağ Kınalı’ya uzanan otoyol projesi için ihaleye çıktıklarını söyledi.

3.kopru-3.jpg

Eski İstanbul yoluna duyulan ihtiyacı azaltacak proje hayata geçse bile trafikte beklenen rahatlamanın yaşanmayacağını vurgulayan Elvan, “Biz Avrasya tünelini de yapsak, 3’ncü köprümüz de tamamlansa İstanbul’un trafik sorununu çözmüş olamayız” dedi.

3.kopru2.jpg 

Günde 1.5 milyon insanın iki kıta arasında geçiş yaptığına dikkat çeken Bakan Elvan, önümüzdeki günlerde İstanbul’a yönelik yeni projeler açıklayacaklarını belirtti.

avrasya-tuneli.jpeg