BIST 10.195
DOLAR 32,37
EURO 34,66
ALTIN 2.383,89
HABER /  GÜNCEL

İngiliz taraftarlardan İskoçya'da IRA karşıtı tezahürat

Glasgow'daki maçta, İngiltere Futbol Federasyonu ile bağlantılı bir bando takımı da istemeyerek de olsa İrlanda Cumhuriyet Ordusu'na yönelik küfürlü tezahürata eşlik etti. İngiltere Menajeri Roy Hodgson özür diledi.

Abone ol

Dün akşam İngiltere ile İskoçya arasında Glasgow'da oynanan hazırlık maçına, İngiliz taraftarların IRA (İrlanda Cumhuriyet Ordusu) karşıtı küfürlü tezahüratları damga vurdu. Üstelik İngiltere Futbol Federasyonu (FA) ile bağlantılı bir bando takımı da istemeyerek de olsa küfürlere eşlik etti.

Bando takımının "Follow England Away" şarkısını çalarken, stattaki yaklaşık beş bin İngiliz taraftarın bir bölümü IRA karşıtı tezahürata başladı.

Üstelik tezahüratın yapıldığı yer Glasgow'daki yaklaşık 60 bin seyirci kapasiteli Celtic Park, İrlanda'yla yakın bağları olan Celtic takımının stadyumuydu.

Küfürlü tezahüratı fark eden bir FA yetkilisi, bandodan şarkıyı çalmamasını istedi. Bando da hemen bu talebe uydu.

İngiltere Menajeri Roy Hodgson ise maçtan sonra yapılanın görmezden gelinemeyeceğini vurgulayarak, FA adına özür diledi. Hodgson, "Taraftarlarımızın tezahüratları hakkında hiçbir fikrim yoktu. Ancak eğer rencide olan varsa, eminim İngiltere Futbol Federasyonu onlardan özür dilemek isteyecektir" dedi.

IRA, İrlanda'nın Birleşik Krallık'a karşı bağımsızlık savaşını başlatan örgüt.

İngiltere-İskoçya maçı ise İskoçya'nın Birleşik Krallık'tan ayrılmayı reddettiği referandumdan iki ay sonra oynandı.

İngiltere 3-1 kazandı

Karşılaşmayı İngiltere Wayne Rooney (2) ve Alex Oxlade-Chamberlain'in golleriyle 3-1 kazandı. İskoçya'nın tek golü ise Andrew Robertson'dan geldi.

Glasgow'da oynanan karşılaşma ile İngiltere 15 yıl sonra ilk kez İskoçya'da maç yaptı. Maçtan önce çıkan olaylarda ise yedi taraftar gözaltına alındı.

Wayne Rooney ise İngiliz milli takımı forması ile attığı gol sayısını 46'ya çıkardı ve Sir Bobby Charlton'ın 49 gollük rekoruna yaklaştı.

FA, İngiltere'nin bundan sonra oynayacakları maçlarda benzer bir olayın yaşanmamasını umuyor.

Özellikle de Haziran ayında Dublin'de oynanacak İrlanda Cumhuriyeti-İngiltere maçında...