BIST 9.883
DOLAR 32,54
EURO 34,95
ALTIN 2.455,53
HABER /  MEDYA

Filinta'da Padişah'tan kardinale tokat gibi yanıt

Yayınlandığı günden bu yana her bölümünde farklı polisiye hikayesiyle ve yenilikleriyle güzel bir dizi keyfi akşamı yaşatan ‘Filinta’ yine muhteşem bir bölüme imzasını attı.

Abone ol

Filinta dizisi yine Salı akşamına damgasını vurdu…. Yayınlandığı günden bu yana her bölümünde farklı polisiye hikayesiyle ve yenilikleriyle güzel  bir dizi keyfi akşamı yaşatan ‘Filinta’ yine muhteşem bir bölüme imzasını attı.

Ve sosyal medyada dünya TT listesinin üst sıralarında ve Türkiye TT listesinin birincisi oldu…

ES Film ve Maya Film ortak yapımı, yönetmenliğini Gökhan Erkut, senaryosunu Altuğ Küçük’ün yazdığı ‘Filinta’nın yayınlanan dün akşamkı bölümünde şunlar oldu:

Bıçak Ali ile Filinta Mustafa’nın ağlatan buluşması…

Filinta Mustafa’nın dizinin ilk bölümünde kardeşi kadar yakın dostu ‘Bıçak Ali’yle (Cem Uçan) uğradığı kumpastaki patlamada, Ali’nin ölmesinin üzerine başlayan ‘Filinta’ hikayesi, dün akşam iki arkadaşın yine ekran karşısında buluşmasıyla dokunaklı ve seyirciyi ağlatan sahnelerden ilk’i oldu. Dizinin dün akşamki bölümünde biricik Aşk’ı Lara’nın (Damla Aslanalp) babası Boris Zaharyas tarafından, Azize’den aldığı zehirle yok etmek istediği kahramanımız Mustafa, bu zehrin etkisiyle sokakta bayılmıştı ve karşısında bir anda  Bıçak Ali’yi buldu ve gözlerini açtı. Mustafa’nın Ali’ye yaşadıklarını anlattığı bu yarı hayal yarı rüya sahnesi oldukça dokunaklı bir sahne olarak izleyenlere yansıdı.

Kardinal Fernando’ya Padişah’ın tokat gibi cevabı!

Haçlı Seferi düzenleyip Kudüs’ü ellerine geçirmek isteyen grubun arkasındaki, ünlü tiyatro sanatçısı Erdal Küçükkömürcü’nün canlandırdığı Kardinal Fernando, Padişah’ın huzuruna çıkarak, Vatikan’a götürmek için kendisine referans mektubu yazmasını ister. Padişah da kendisine oyunların içinde ve dürüst olmadığını belirterek cevabını tokat gibi verir. Padişah’ın “Beni iyi dinleyesin Kardinal. Osmanlı Adaleti, din, dil, ırk ayırmaz. Biz bu memlekette  yaşayanlar hepimiz eşitiz. Biz ne yakıp yıkmak için seferler düzenledik, ne de insanları karanlığa sürükledik. Şunu iyi bilesin Papalık seçimi bizi ilgilendirien bir durum değildir. Amma velakin şahsınıza aftedilen Müslüman düşmanı iddiası doğruysa ve kendinizi bir şer odağının ortasına koyarsanız, size Osmanlı'nın ne kadar güçlü olduğunu göstermekten kaçınmayız bilesiniz.” cevabı Osmanlı’nın adaletini ve türlü oynanan oyunların karşısında duruşunu gösteren sahnelerden biri oldu.

Size Toprak Yok!

Tek hedefleri; Kudüs'ü ele geçirip, Osmanlı Devleti'nin üzerine yeni bir Haçlı seferi düzenleyerek dünyaya hükmetmek olan ve arkasına bağnaz bir Kardinali alan bir grubun, Şehr-i İstanbul’da Da Vinci’nin çizdiği köprü çizimlerini ele geçirmek için yaşattığı olaylar, cinayetler ve kovalamacaların peşine Kadı Gıyaseddin’in (Mehmet Özgür) talimatıyla düşen Mustafa ve Foto Abdullah yine bu bilinmez hikayelerin içinden çıkmak için bilgi, zeka ve güçlerini birleştirdiler. Ve yine Osmanlı’ya karşı oynanan oyunlara karşı oyunbazlara hadlerini bildirdiler.