BIST 9.916
DOLAR 32,30
EURO 34,58
ALTIN 2.441,70
HABER /  DÜNYA

Fikret Orman’dan Ronaldinho açıklaması

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Ronaldinho’nun transferinin olumsuz sonuçlanmasıyla ilgili, "Oyuncunun Brezilya’da yapılacak Dünya Ku...

Abone ol

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Ronaldinho’nun transferinin olumsuz sonuçlanmasıyla ilgili, "Oyuncunun Brezilya’da yapılacak Dünya Kupası’nda kaptan olarak çıkma ve kupayı kaldırma arzusu ülkesinde kalması için etken bir sebep olduğunu tahmin ediyorum" dedi.
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Beşiktaş Kongre üyesi Arif Çelik’in Antalya’daki mobilya merkezinin açılış törenine katıldı. Törene siyah-beyazlı futbolculardan Veli Kavlak ve Ersan Gülüm ve yardımcı antrenör Edin Terzic katıldı.
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Ronaldinho ve Danny, Sefa ve Tarık Çamdal transferleri ve Ahmet Nur Çebi ile aralarında gerginlik var iddialarıyla ilgili açıklamalar yaptı.

"İKİNCİ YARI HEDEFLEDİĞİMİZ YERE GİDECEĞİZ"
Başkan Orman, ikinci yarı hazırlıklarının iyi geçtiğini belirterek, ilk devrenin başlangıcının iyi olduğunu fakat sonlara doğru düşüş yaşadıklarını hatırlattı. Başkan Orman, ilk yarıdaki hatalarını ikinci yarıda kapatarak, hedefledikleri yere gideceklerini kaydetti.

"RONALDİNHO DÜNYA KUPASI İÇİN KALDI"
"Brezilyalı Ronaldinho’nun kulübü ile sözleşme yenilemesini nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soruya Başkan Orman, "Bu oyuncunun kişisel tercihidir. Beşiktaş esası itibariyle ben, ilk baştan beri çok sıcak bakmıyordum açıkçası. Çünkü maliyetleri çok yüksek. Beşiktaş’ın bir yatırım sürecinde ve futbol takımına da yatırım yaptık. Yüksek maliyetli bir oyuncaya çok sıcak bakmıyorum. Fakat Kalde firması oyuncuyla alakalı reklam haklarını yaklaşık 3 milyon Euro vererek almayı kabul edince, bizim dediğimiz bütçelere gelmiş oldu. Bu gelişme Çarşamba günüydü. Biz de onun için bu transfere sıcak baktık. Ama oyuncu bizim önerdiğimiz ücretten daha düşük bir ücrete imza attı. Oyuncunun Brezilya’da yapılacak Dünya Kupası’nda kaptan olarak çıkma ve kupayı kaldırma arzusu ülkesinde kalması için etken bir sebep olduğunu tahmin ediyorum. Hayırlısı olsun. Beşiktaş’a başka oyuncularda gelecektir. Bundan sonra da hedeflerimiz o yöndedir. Bütçemiz dahilinde en iyi şeyi yapmaya çalışacağız" diye yanıtladı.

BEŞİKTAŞ’IN PARASI
Başkan Orman, gündem değiştirmek için Beşiktaş’ın paralarını harcama streslerinin olamayacağını ifade ederek, "Ronaldinho’nun transferi içinde bir sponsorluk oluştu onun üzerine gerekli teklifleri yaptık" dedi.

"DANNY VE TARIK’LA İLGİLENMİYORUZ, SEFA’YI KULÜBÜ VERMİYOR"
Başkan Orman, Galatasaraylı Dany, Kayserisporlu Sefa ve Eskişehirsporlu Tarık’ın transferi ile ilgili olarak şu bilgileri aktardı:
"Sefa ile sezon başında da ilgilenmiştik. Fakat bir kulüpte. Kayserispor’da ligde zor anlar yaşıyor. Onlara saygı duymak lazım. Şu an itibariyle Kayserispor vermeyeceğini ifade etti. Biz de ilgimizi geri çekmiş durumdayız. Tarık’la alakalı futbol direktörümüz açıklama yaptı. İlgilenmiyoruz diye. Biz bir tek futbolcunun oyun kapasitesi haricinde Beşiktaş’a ahlaki uyumuyla da ilgileniyoruz. Oyuncu hakkında bir şey söylemek istemem ama menajerleriyle alakalı bana gelen bilgiler çok olumlu gelmedi. Onun için ilgimizi çektik. Dany’le de bir ilgimiz olduğunu düşünmüyorum."

"AHMET NUR ÇEBİ İLE KIRGINLIĞIMIZ YOK"
Başkan Orman, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Nur Çebi ile aralarında gerginlik olduğu iddialarına ile ilgili olarak, "Ahmet Nur Çebi ile 20 ayı geçtik, birbirimizi kıracak, en ufak bir konuşma dahi olmamıştır. Çok uyumlu bir çalışmamız var. Bundan Beşiktaş menfaatleri konusunda beraberce devam edecektir. Bu stat yapılmaya başladığından beri bunun gibi dedikodular her gün artacaktır. Bu stat bittiğinde Beşiktaş genel itibariyle rakiplerinin üzerine çıkacak bir noktaya gelecektir. Bunu kıskananlar her gün bir şey çıkartıyorlar" şeklinde konuştu.
(İHA)