BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,91
ALTIN 2.438,95
HABER /  GÜNCEL

Fikret Orman bomba ses kaydı için ne dedi?

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, kendisi ve Vodafone Arena ile ilgili konuşmaları içeren ses kayıtları iddiası hakkında konuştu.

Abone ol

Vodafone Arena'nın namus borcu olduğunu vurgulayan Fikret Orman, internete sızdırılan ses kayıtlarına gönderme yaparak "Biz bu stadı yapmak için her şeye göğüs gerdik. Ne zorluklar çektiğimi de herkes görsün. Her şeye rağmen ben bu stadı bitireceğim. Biz bu yola baş koyduk” ifadelerini kullandı.

Habertürk'ün haberine göre; tepkiler için “Bilip bilmeden konuşuluyor, tenkit ediliyor” diyen Orman, internete sızan tapelerdeki iddialar konusunda "Bizim hakkımızda kimin ne düşündüğü önemli değil, biz işimize bakıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

TAPELERDEKİ İDDİALAR

İnternete sızdırılan ses kayıtlarında Beşiktaş 'ın Çarşı Grubu'nun Gezi eylemlerine katılmasından dolayı hükümetin rahatsızlık duyduğu ve Fikret Orman'a baskı uygulandığı iddia ediliyor. İddialar şöyle:

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Fikret Orman’ın yakın dostu Hasan Gürsoy'a, Beşiktaş Başkanı'nın, Gezi Parkı eylemlerinde öncü rol üstlenen Çarşı Grubu'nu eleştirdiği konuşmasını kulübün internet sitesinden yalanladığını belirtiyor ve bu durumun doğru olup olmadığının kendisiyle konuşulmasını istiyor. Başbakan Erdoğan, bu açıklamanın doğru olması halinde, Beşiktaş'a verdiği sözlerden vazgeçeceğini belirtiyor.

- Başbakan Danışmanı Mustafa Varank ile görüşen Hasan Gürsoy, Beşiktaş Başkanı’nın yanında olduğunu, Orman’ın Çarşı Grubu’nu öven ifadeler kullanmadığını anlatıyor. Başbakan tarafından dile getirilen kulüp internet sitesindeki açıklamanın kaldırtacağını aktarıyor.

- KİPTAŞ Genel Müdürü ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Vekili İsmet Yıldırım ile Belediye eski meclis üyesi Ahmet Hamdi Çamlı arasında olduğu iddia dilen konuşmada; Çamlı, Başbakan Erdoğan’ın Gezi Parkı eylemleri nedeniyle çok öfkeli olduğunu "Reis barut gibi" sözleriyle aktarıyor. Görüşmeyi gerçekleştiren iki ismin, Fikret Orman hakkında kullandığı küfür ve hakaretler dikkati çekiyor.