BIST 9.503
DOLAR 32,50
EURO 34,73
ALTIN 2.485,55
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Figen Yüksekdağ'ın şaşırtan Türk bayrağı iddiası

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, Nusayin'de binalara Türk bayrağı asan güvenlik güçlerini sert bir dille eleştirdi, Türk bayrağına hakaret edildiğini savundu.

Abone ol

PKK'lı teröristlerin temizlendiği Nusaybin'deki binalara bayrak asan güvenlik güçlerinin bayrağa hakaret ettiğini savunan Figen Yüksekdağ, "Enkazın üzerine bayrak asarak bayrağa hakaret edenler iktidarın tetikçileridir." dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, partisinin grup toplantısında konuştu.

"KORKUYU DEFETMEK İÇİN 7 HAZİRAN AKŞAMI DOKUNULMAZLIK YASASINI ONAYLADINIZ"

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliği teklifini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kasıtlı olarak 7 Haziran akşamı onayladığını ileri süren Yüksekdağ, bu şekilde HDP'ye bir mesaj vermek istendiğini savunarak, şöyle konuştu:

"Verdiği bizlere karşı mesaj değildir. Kendisinin büyük korkusu karşısında rahatlama davranışıdır. Mezarlıktan geçerken ıslık çalma tavrıdır. 7 Haziran tarihinden öcüden korkar gibi korkuyor. Elinde gelse bütün insanların hafızasından silmek istiyor. Çünkü 7 Haziran akşamı tek adam iktidarı yenilgiye uğradı, düştü. Biz düşmeyiz diyenler düştü. Ama ne yaparsa yapsın unutturamayacaksınız. 7 Haziran günü sizler yenildiniz. 7 Haziran akşamı o korkuyu defetmek için bir yıl sonra 7 Haziran akşamı dokunulmazlık yasasını onayladınız. Ama bizler bunun saraydakinin korkusu olduğunu çok iyi biliyoruz"

"ENKAZA BAYRAK ASARAK HAKARET EDENLER İKTİDARIN TETİKÇİLERİDİR"

HDP'li Yüksekdağ, operasyonların yapıldığı ilçelerden bir fotoğrafı kürsüden göstererek şöyle dedi:

"Yıkılmış bir kent var taş üstünde ta kalmamış bir kent var bu fotoğrafta. Bu fotoğrafta acizlik, yıkım var. Bakın bu yıkılmış binaları şehrin üzerine bayrak asmışlar. Bunu asanlar hakkında bayrağa hakaretten soruşturma yok. Bayrağın kutsallığı, bir halkın iradesinin sembolü olması üzerine kimseye laf bırakmazlar ama böyle bir enkazın üzerine bayrak asarak bayrağa hakaret edenler iktidarın tetikçileridir. Bu bayrağı tanıyan Türkiye halklarına yapılmış hakaretin fotoğrafıdır bu"

"BİZLER BU YARGILAMALARI TANIMIYORUZ"

Dokunulmazlıkların adaletin olmadığı yargı kurumlarında ele alınacağını savunan Yüksekdağ, şöyle konuştu:

"Öncelikli ve esas olarak bugün adaletin olmadığı yargı kurumlarında gündeme alacaklar. Bizler tanımıyoruz bu yargılamaları. Saray tarafından belirlenmiş yargılar savcılar yürütecek operasyon darbe operasyonudur. Ve yakın zamanda ataması yapılan bizleri yargılamak içi talimat verilen yargıçlar şunu iyi bilsinler bugün bizleri yargılayanlar kendileri yargılanacaklar. Bizim veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yok. Saray darbesine ortak olan herkes hesap verecek bunun bedelini ağır ödeyecek"