BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,76
ALTIN 2.420,13
HABER /  GÜNCEL

ABD Konsolosluğu önünden geçenler gözlerine inanamadı

ABD'nin Adana Konsolosluğu binası önüne terör önlemi olarak 5 metre yüksekliğinde, 2 metre genişliğinde dev beton duvar örüldü.

Abone ol

ABD Adana Konsolosluk binasının önünden geçen tali yolu tamamen kapatan yetkililer, giriş çıkışlara da kurşun geçirmez güvenlik kulübeleri yaptırdı.

Bu önlemlere ek tedbir olarak D-400 karayolu kenarına konsolosluk binasının etrafını tamamen çevirecek şekilde 5 metre yüksekliğinde, 2 metre genişliğinde beton duvarlar örüldü.

Çevredeki işyeri sahipleri bu durumdan şikayetçi olurken, konsolosluk “Bu tip önlemleri almak zorundayız” diye açıklama yaptı.

VALİ VE BELEDİYE ŞİKAYETLERE DUYARSIZ İDDİASI

D -400 karayolu üzerinde, İncirlik Üssü’ne 3 kilometre uzaklıkta bulunan konsolosluk binasının ön cephesi kurşun geçirmez beton bloklarla çevrilirken, karayoluna paralel yan yola da çıkıldı. Bu uygulama özellikle yanındaki bir otomobil showroomunun giriş-çıkışını engelledi. Firma yetkilileri Valilik ve Belediye’den şikayetlerine bir karşılık bulamadıklarını belirterek, dava açacaklarını söyledi.

"AÇIKHAVA HAPİSHANESİNE ÇEVİRDİLER"

Çevredeki iş yeri sahipleri 5 metre yükseklikte beton bariyerlerin gelmeye devam ettiğini ve yol bağlantılarının kapandığını belirterek, 'Burayı açıkhava hapishanesine çevirdiler' diyerek bariyerleri taşıyan TIR’lara engel olmaya başladı.

ABD KONSOLOSLUĞU: BU TİP ÖNLEMLER ALMAK ZORUNDAYIZ

Bu arada ABD Konsolosluğu’ndan yapılan açıklamada, terör ortamına değinilerek şöyle denildi: “Bu proje Belediye ve Konsolosluk tarafından ortak olarak planlanmıştır. İçinde yaşadığımız dünyanın talihsiz bir gerçeğidir ki, biz hem Amerikalılar hem de Türkler terörizm tehdidiyle karşılaşmamak ve sonuç olarak bu tip önlemler almak zorundayız.”