BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.323,60
HABER /  SEÇİM

Figen Yüksekdağ'dan flaş koalisyon açıklaması!

Seçimlerle oluşacak tabloya göre koalisyon ihtimalini değerlendiren HDP Eş Başkanı Figen yüksekdağ "Her türlü koalisyon seçeneğine hazırız" dedi.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Her türlü koalisyon seçeneğine, bu seçenekleri konuşup görüşmeye, müzakere etmeye hazırız, açığız" dedi.

Yüksekdağ, Siirt'teki temasları kapsamında partisinin il binasında düzenlenen basın toplantısında, bugüne kadar kimseden icazet almadıklarını, bundan sonra da almayacaklarını belirterek, "Bu toprakların insanlarıyız ve siyasetçileriyiz. Çok şükür kimseye de kendimizi kanıtlamak ve ispatlamak zorunda değiliz" diye konuştu.

Bir gazetecinin, anketlerde HDP'nin oy oranında düşüş yaşandığına ilişkin sorusu üzerine Yüksekdağ, anket sonuçlarına göre HDP'nin oylarını koruduğunu ileri sürdü.

Yüksekdağ, son dönemde yaşanan olaylara değinerek, şunları söyledi:

"Türkiye artık hiç güvenli bir ülke değil. Buna bağlı olarak HDP de bu saldırı odaklarının hedef tahtasına yerleştirildi. Ben ve Selahattin Demirtaş'a yönelik çeşitli suikast girişimleri, hazırlıkları ve planlamaları olduğu bilgisi zaten basına da yansıdı, biliyorsunuz."

"Her türlü koalisyon seçeneğine açığız"

Koalisyon konusunda görüşlerinin sorulması üzerine Figen Yüksekdağ, siyasetin her şeyi içinde barındıran bir kurum olduğunu ifade ederek, Türkiye halklarının yararı için görev yaptıklarını kaydetti.

Yüksekdağ, şöyle devam etti:

"1 Kasım seçimlerinden sonra Türkiye toplumunun ihtiyacının çeşitli koalisyon seçenekleri olduğunu görürsek bu konuda tereddüt göstermeyiz. Bir siyasi parti olarak hiçbir zaman ilkesel yaklaşımımız koalisyonları reddetmek olmadı. Her türlü koalisyon seçeneğine, bu seçenekleri konuşup görüşmeye, müzakere etmeye hazırız, açığız. Biz her zaman çözüm odaklı konuştuk ve çözüm odaklı tutumu açıkladık."

Figen Yüksekdağ, bazı parti üyelerinin sözde "öz yönetim" açıklamalarına ilişkin soruyu da şöyle yanıtladı:

"Öz yönetim ve demokratik özerklik konusunda yaptığımız vurgular parti programımızdır. Bunu Türkiye'nin demokratikleşmesi ile demokratik cumhuriyetin temeli olarak görüyoruz. Ama öz yönetim ilanları geride bıraktığımız süreç içerisinde terör ve bölücülükle yaftalandı. Halkımız bölünmek için değil, birleşmek için öz yönetim ilan ediyor."