BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

FIFA’dan Antalya’ya tam not

Türkiye’de 21 Haziran-3 Temmuz’da yapılacak U20 Dünya Kupası öncesinde Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) ve Türkiye Futbol F...

Abone ol

Türkiye’de 21 Haziran-3 Temmuz’da yapılacak U20 Dünya Kupası öncesinde Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yetkililerinden oluşan bir heyet, Akdeniz Üniversitesi Stadı’nda son incelemelerini yaptı.
FIFA Turnuva Direktörü Inaki Alvarez ve FIFA Medya Sorumlusu Wolfgang Resch, turnuva şehir sorumlusu Alper Döğmen ile birlikte gelen inceleme heyeti ilk olarak bir toplantı gerçekleştirdi. Heyet ardından stadyumun tribünleri, soyunma odaları, basın odaları, protokol, saha çimleri, reklam panoları ve diğer alanlarda inceleme yaptı.
İnceleme sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan Inaki Alvarez, Antalya’da her şeyin çok güzel olduğunu belirterek, statlarda yapılması gereken son aşamaları belirlediklerini söyledi.
Antalya’nın turnuvaya hazır olduğunu ifade eden Alvarez, “Burada olmaktan çok mutluyuz. Yapılacak olan işlerimiz var ve az bir zaman kaldı. Antalya halkına burada bir Dünya Kupası maçlarının olduğunu duyurmamız gerekiyor. Bunun içinde çalışıyoruz. Burada Irak, Mısır, Şili, İngiltere gibi ülkelerin takımları var. İyi yıldızlar çıkacak. Bu oyuncular zaten kendi A takımlarında oynamaya başladılar. Yeni Maradona, yeni Messi, yeni İniesta bu oyuncuların arasından çıkacak. Bu yıldızları görmek için çok heyecanlıyız. Antalya halkını statta görmek istiyoruz. Maçlar öncesi en büyük testimizi yaptık. Işık, güvenlik testlerini yaptık. Maçlar başlamadan küçük bir ziyaretimiz belki olabilir” diye konuştu.
FIFA’nın yapmış olduğu ikinci büyük turnuvanın bir yağının Antalya’da olmasından mutluluk duyduklarını dile getiren, turnuva şehir sorumlusu Alper Döğmen ise, “Türkiye içinde bir şanstır. Turnuvayı başarı ile tamamlarsak diğer önemli organizasyonları almamız içinde katkı sağlayacaktır. Havalimanından başlamak üzere bulvarları turnuva afişleri ile süslemeye başladık. Değişik eğlenceler düzenleyeceğiz. Akdeniz Üniversitesi ile burada mini Dünya Kupası yapacağız. Asya’dan, Afrika’dan, Avrupa’dan ve Türk öğrencilerinin oluşturulduğu takımla bir turnuva yapılacak. Burada okuyan öğrenciler bu takımlarda yer alacak. Tanıtım için elimizden geleni yapıyoruz. Antalya halkından turnuvada stadyumu doldurmalarını istiyoruz” dedi.
(İHA)