BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

FIFA'da tek adaylı seçim

Yolsuzluk tartışması nedeniyle FIFA başkanlık seçiminin ertelenmesi çağrılarına rağmen başkan Sepp Blatter'in dördüncü bir dönem daha görevde kalacağı tahmin ediliyor.

Abone ol

Yolsuzluk iddialarıyla sarsılan Dünya Futbol Federasyonları Birliği FIFA'nın İsviçre'deki yıllık kongresinde bugün başkanlık seçimine gidiliyor.

FIFA başkanı Sepp Blatter'in dördüncü bir dönem daha görevde kalacağı tahmin ediliyor.

İngiltere ve İskoçya futbol federasyonları, devam eden yolsuzluk tartışması nedeniyle başkanlık seçiminin ertelenmesi çağrısı yapmıştı.

FIFA Başkanı Sepp Blatter, tek rakibi olan Asya Futbol Federasyonu Başkanı Muhammed bin Hammam'ın açığa alınması nedeniyle bugünkü seçime tek aday olarak giriyor.

İngiltere Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada ise, ikinci bir adayın çıkmasının beklenmesi gerektiği vurgulandı.

Başkanlık seçiminin ertelenmesi için 150'den fazla ülkenin futbol federasyonunun bu yönde oy kullanması gerekiyor.

Rüşvet iddialarını gündeme getiren Chuck Blazer'ın ise kendisini CONCACAF - Kuzey ve Orta Amerika ve Karayipler Futbol Federasyonu genel sekreterliği görevinden almaya yönelik girişimleri bertaraf etmiş görünüyor.

'Kriz yok'

FIFA Başkanı Sepp Blatter, son günlerdeki yolsuzluk soruşturmaları nedeniyle kurumun imajının büyük zarar gördüğünü kabul etti; ancak bir kriz içinde olmadığını söyledi.

FIFA Başkanı İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlediği basın toplantısında "Futbol krizde değil, sadece bazı zorluklar yaşanıyor' dedi.

Blatter seçimin ertelenmesi çağrılarını da reddetti.

Geçen hafta içinde, aralarında Muhammed bin Hammam'ın da olduğu dört FIFA yetkilisi hakkında rüşvet suçlaması ile soruşturma açılmıştı.

Muhammed bin Hammam bu gelişme sonrası, genel başkanlık seçimi öncesi FIFA'nın etik kurallarını ihlal ettiği gerekçesi ile Sepp Blatter hakkında da benzer bir soruşturma açılmasını talep etmişti.

Etik komitesi, FIFA Başkanı Sepp Blatter'in ise herhangi bir kuralı ihlal etmediği sonucuna varmıştı.

15 yıldır FIFA İcra Kurulu üyesi olan Muhammed bin Hammam, 2022 Dünya Kupası organizasyonunun Katar'a verilmesinde çok önemli rol oynamıştı.