BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,94
ALTIN 2.438,86
HABER /  GÜNCEL

FIFA Başkanı özür diledi

Futbolda ırkçılığın bir el sıkışmasıyla çözülebileceğini söyleyerek tartışma yaratan FIFA Başkanı Sepp Blatter, bu sözleri nedeniyle özür diledi.

Abone ol

FIFA Başkanı Sepp Blatter BBC'ye yaptığı açıklamada, futbolda ırkçılıkla ilgili söylediği tartışmalı sözler nedeniyle özür diledi.

Blatter geçen Haziran ayında yeniden FIFA Başkanı seçilmişti

Blatter, geçen Çarşamba günü yaptığı açıklamada, futbolda ırk ayrımcılığının bir el sıkışmasıyla çözüme kavuşturulabileceğini söylemişti.

Blatter "Üzüldüm ve hala üzülüyorum, çünkü böyle bir tepki alacağımı öngörememiştim" dedi.

75 yaşındaki İsviçreli, "Tam doğru olmayan bir şey yaptım, tek söyleyebileceğim açıklamalarımdan alınan tüm insanlardan özür dilemek" diye konuştu.

Blatter, "ırkçılık ve ayrımcılığa karşı mücadelemiz sürecek" derken, istifa etmesi için yapılan çağrıları reddetti.

Blatter, BBC Spor Editörü David Bond'a verdiği özel röportajda, "İstifa etmeyeceğim. Niye edeyim ki? Bir sorunla karşılaştığınızda, o sorunla yüzleşmelisiniz. Bırakıp gitmek adil olmaz, ayrıca savaşçı ruhuma, karakterime, enerjime uygun değil" dedi.

'Çok pişmanım'

Blatter, "talihsiz" sözlerinin "ciddi bir olaya" yol açtığını ve "çok pişman olduğunu da ekledi."

FIFA Başkanı, sahada ırkçılık yapan tüm oyuncuların, futboldan atılması gerektiğini de söyledi.

Blatter "Sıfır hoşgörü" gerek, "Bu bana da bir ders" oldu dedi.

Blatter, modern futbol dünyasında ırkçılık olmadığını, saha içinde yaşanan bu tür sorunların da bir el sıkışmaya unutulabileceğini söylemişti.

Manchester United'ın savunma oyuncus Rio Ferdinand Blatter'i "cehalet" ile suçlamış, David Beckham ise Blatter'in sözlerini "dehşet verici" diye tanımlamıştı.