BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

FİFA Azeri bayrağına el attı

Bursa bugün kritik bir buluşmaya evsahipliği yapıyor. Ancak FİFA'nın kararı tansiyonu yükseltti.

Abone ol

Azerbaycan bayrağına FİFA da karıştı.. FIFA, Türkiye-Ermenistan maçında stada Azerbaycan bayrağı sokulmasını yasakladı.

Stada sokulması önce yasaklanan sonra da serbest bırakılan bayrak krizi şimdi de uluslararası bir boyut kazandı.

FIFA Başkanı Michel Platini ile UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, İstanbul'da bu konuyu görüştü.

FIFA delegesi, Azerbaycan bayrağının stada sokulmaması için emniyet güçleriyle görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Bursa Valiliğinin konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor..

İKİ LİDER NASIL BULUŞACAK?

Gözler diplomatik maçın en önemli tarafları olan iki cumhurbaşkanının buluşmasında... Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün saat 15.00'te Uluslararası Yenişehir Havaalanı'na gelmesi bekleniyor. Havaalanında törenle karşılanacak olan Gül, daha sonra dinleneceği Almira Otel'e geçecek.

Son ana kadar gelip gelmeyeceği tartışılan Ermeni Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın saat 16.00 sularında Bursa'ya gelmesi bekleniyor. İki cumhurbaşkanı Almira otelde buluşacak ve maç öncesi beraber yemek yiyecekler. Gül ve Sarkisyan yemekten sonra Bursa Atatürk Stadı'nın şeref tribününde yerlerini alacaklar.

Gül maçın ardından Sarkisyan onuruna otelde bir resepsiyon verecek; saat 11.00 sularında...

MAÇ SAAT 21.00'DE BAŞLIYOR ATV'DEN YAYINLANIYOR

Futboldan çok bir diplomatik müsabakanın yaşanacağı tarihi maç; saat 21.00'de başlayacak. atv'den canlı olarak yayınlanacak.

Gözler sahadan çok tribünlerde olacak... Tribünler fanatik taraftarlardan çok protokolü ağırlıyor bugün... 20 bin bilet dağıtıldı. Taraftara verilen bilet sayısı ise sadece 5 bin.

ERMENİ FUTBOLCULAR ŞEHİR TURUNA ÇIKIYOR

Türkiye ile Ermenistan arasında bugün Akşam oynanacak olan 2010 Dünya Kupası Avrupa Grubu Elemeleri maçı için bütün hazırlıklar tamamlandı.
Bursa Holiday Inn Otel'de kamp yapan Ermenistan Milli Takımı futbolcuları otelin bahçesinde sabah hafif bir çalışma yaptı. Futbolcular, havuz kenarında gerçekleştirilen çalışmada ısınma ve kültür fizik hareketleri yaptı.
Futbolcuların kısa bir şehir turu yapmaları bekleniyor.

SEYİRCİLER SIK SIK ANONSLARLA UYARILACAK

Maç sırasında yaklaşık 3 bin 500 polis görev yapacak. Maçta olay çıkmaması için seyirciler sık sık anonslarla uyarılacak. Islıklı protestoya karşı da anonslar yapılacak.

Maç öncesinde her iki ülkenin bayraklarının alınmayacağına yönelik karardan geri adım atıldı. Bazı taraftarların maça Azerbaycan bayraklarıyla gelmesi bekleniyor.