BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Fidel Castro dokuz ay sonra kamuoyu önünde

Eski Küba Devlet Başkanı Fidel Castro, dokuz ay sonra ilk kez kamuoyunun önüne çıktı. 87 yaşındaki Castro’nun Çarşamba akşamı Küba'nın başkenti Havana’daki bir sanat merkezinin açılışına katıldığı bildiriliyor.

Abone ol

Eski Küba Devlet Başkanı Fidel Castro, dokuz ay sonra ilk kez kamuoyunun karşısına çıktı.

87 yaşındaki Castro'nun Çarşamba akşamı Küba'nın başkenti Havana'daki bir sanat merkezinin açılışına katıldığı bildiriliyor.

Açılışta çekildiği belirtilen fotoğrafta saçları ağarmış, zayıf görünen ve elinde bir baston bulunan Castro'nun sanat eserlerini izlediği görülüyor.

Resmi gazeteler ve internet siteleri tarafından yayımlanan bir fotoğrafta, Casto'nun oturduğu, yanında bulunan sanatçı Alexis Levya ile konuştuğu ve Levya'nın mekandaki bulunan sanat eserini işaret ettiği görülüyor.

İspanyol La Vanguardia gazetesi ise, Castro'nun yüzünün de göründüğü üç fotoğraf yayımladı.

Fotoğraflarda Castro'nın siyah bir ceket ve yeşil bir fular taktığı görülüyor.

Castro en son 9 Nisan 2013'te, Havana'da bir okulun açılış töreninde kamuoyunun karşısına çıkmıştı.

Aralık ayında da, kendisini ziyaret eden Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yla özel bir görüşme gerçekleştirmişti.

Fidel Castro sağlık sorunları nedeniyle görevini kardeşi Raul Castro'ya devretmeden önce, yaklaşık yarım yüzyıl boyunca Küba'yı yönetti.

Küba Devlet Başkanı Raul Castro, geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmada Küba'nın, "sosyalist sistemi devirmeyi hedefleyen ideolojik ve politik yıkıcılıkla karşı karşıya olduğu" uyarısını yaptı.

Raul Castro, Küba devriminin yıl dönümü kapsamında 1 Ocak'ta yaptığı konuşmada kimseye taviz vermeden devam ettiğini belirtmişti.