BIST 9.530
DOLAR 32,51
EURO 34,80
ALTIN 2.475,17
HABER /  DÜNYA

Sarıgül: İstanbul’u marka şehir yapacağım

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, “Tencereniz kaynarken, maymununuz oynarken, herkes sizinle beraberdir. Ama tencerenizin kaynamadığı,...

Abone ol

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, “Tencereniz kaynarken, maymununuz oynarken, herkes sizinle beraberdir. Ama tencerenizin kaynamadığı, maymunumuzun oynamadığı yerde de bazen gerçek dostlar kucaklarını açar” dedi.
Şişli Belediye Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Bayrampaşa’daki Tekstil Atölyesi ve Rami Gıda Toptancılar Sitesi çalışanlarını ziyaret etti. Atölyede çalışanları tek tek selamlayan Sarıgül, çalışanlara seslenerek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda üretimi destekleyeceklerini söyledi. “Alın teri ve emeği de koruyacağız” diyen Sarıgül, “İstanbul’daki vatandaşlarımızın yüzde 100’ünün yüzünü güldüreceğiz. Bu yüzden üretime de çok büyük desteklerin yapılması gerektiğine inanıyorum. Burada da güzel bir mutluluğu görüyorum. İstanbul’un yeni bir dönüşüme, yeni bir enerjiye, taze bir kana ihtiyacı olduğuna inanıyorum” dedi.
Hükümete de göndermede bulunan Sarıgül, "Tencereniz kaynarken, maymununuz oynarken, herkes sizinle beraberdir ama tencerenizin kaynamadığı, maymunumuzun oynamadığı yerde de bazen gerçek dostlar kucaklarını açar. Ben de size 10 Nisan 2014 tarihinde Allah kısmet eder, yurttaşlarımız da takdir ederse İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ilk ziyaretimi size gerçekleştireceğim" ifadelerini kullandı.

"İSTANBUL’U BİR MARKA ŞEHİR YAPACAĞIM"
"Bir ülke markalarıyla güç kazanır" diyen Mustafa Sarıgül, şöyle devam etti:
"Türkiye’nin markaları güçlüyse o ülke dünyada çok ağırlıklı bir noktadadır. Birçok ülkeye gittiğimizde birçok ülkenin markaları var. Ama ne yazık ki Türkiye’nin markaları yok. Birçok atölyeye gidiyor, geziyorum. Atölye sahiplerine bu üretimin nerelere gittiğini soruyorum. Bana Almanya’ya, Fransa’ya gidiyor cevabını veriyorlar. Bizim atölyelerimizde, bizim arkadaşlarımızın üretiminde, muhteşem üretim yapılıyor. Biz buradan 10 Euro’ya, 15 liraya dış ülkelere satıyoruz. Onlar da 100 Euro ile 150 Euro arasındaki bir rakamla satıyor. Yani biz bütün üretimi yapıyor, emeğimizi veriyoruz ama bizim emeğin ve katma değerin 8 mislisini markası olduğu için o ülkeler satıyor. İnşallah İstanbul’u kazandıktan sonra markalarımıza çok büyük emek vereceğim, İstanbul’u da bir marka şehir yapacağım."
Tekstil atölyesinden ayrılan Başkan Sarıgül, Rami Gıda Toptancılar Tüccarları Derneği çalışan esnafını ziyaret etti. Burada da vatandaşlara seslenen Sarıgül, daha sonra Bayrampaşa Rami Meydan’da halkla buluştu. ’Çare Sarıgül’, ’El ele kol kola omuz omuza’ sloganları eşliğinde CHP bayraklarıyla karşılanan Sarıgül, daha sonra kendisini saatlerce bekleyen kalabalığa seslendi. Balkon ve iş yerlerinden büyük bir ilgiyle dinlenen Sarıgül’e konuşmasının ardından meydanda bulunan bir tatlıcı, helva ikramında bulundu. Sarıgül, konuşmasının ardından yine geldiği gibi alkışlarla uğurlandı.
(İHA)