BIST 10.690
DOLAR 32,21
EURO 35,05
ALTIN 2.526,89
HABER /  GÜNCEL

Fidan'a karşı olan 4 eski DEP'li kim?

Eski HADEP Genel Başkan Yardımcısı Hikmet Fidan'ın ölümü Kürtler arasında tartışma başlattı. Faillerin bulunması için başlatılan imza kampanyasına karşı çıkanlar da var.

Abone ol

Terör örgütü PKK'nın öldürdüğü iddia edilen eski HADEP'li Hikmet Fidan olayı Kürt aydınlarını ikiye böldü. PKK'ya muhalif bir isim olan Fidan'ın öldürülmesini DEHAP sessizlikle karşıladı.

Fidan'ın ortadan kaldırılması bölgedeki siyasi partilerin bölgedeki siyasi partilerin yapılanmasına örnek teşkil etti. Zira Eski DEP'lilerden ve DEHAP'lılardan Fidan'ın öldürülmesine karşı bir ses duyulmadı. Verilen beyanatlar olayı geçiştirmeye yönelik sözlerden ibaretti. PKK'nın varlığının güçlü bir şekilde devam ettiğine dair bir işaret olarak değerlendirildi.

KİM BU DÖRT ESKİ DEP'Lİ?

Eski HADEP Genel Başkan Yardımcısı Hikmet Fidan'ın Diyarbakır'da öldürülmesini kınayan Kürt aydınları ve ailesi, faillerin ortaya çıkarılması için Türkiye ve Avrupa'da imza kampanyası başlattı.

Kürt internet sitelerine taşınan imza kampanyasına, PKK'ya muhalif çevreler ve Kürt aydınları büyük ilgi gösterdi.

Fidan'ın yeğeni ve damadı Kamuran Çetinkaya da, imza kampanyasının, 4 eski DEP'li hariç kısa sürede Kürtlerin her kesimi tarafından desteklendiğini söyledi.

Öte yandan DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, "Fidan'la sorunumuz yoktu... Muhalif çalışma yürüttüğünü duymadık" derken, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de, "Kim tarafından, kime yöneltilirse yöneltilsin, yaşam hakkı ihlalinin gerekçesi olamaz" dedi.