BIST 10.644
DOLAR 32,11
EURO 35,05
ALTIN 2.524,52
HABER /  GÜNCEL

Soçi’de Türk-Rus zirvesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin görüştü. Gündeme damgasını ekonomik ilişkiler ve Irak vurdu. İşte zirveden satırbaşları...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile dün akşam Soçi’de bir araya geldi. İki lider sabah kahvaltısında da görüşecek. Öncelikli konular Rusya ve Türkiye arasındaki ticaret hacminin artırılması ve Irak.

Erdoğan, Putin ile Soçi’de akşam yemeği öncesinde basın mensuplarına ortak açıklama yaptılar.

Rusya ve Türkiye arasındaki ticari ve ekonomik işbirliği hacminin 10 milyar doları aştığına dikkat çeken Putin, “Bizim belirlediğimiz ve gerçekçi olduğuna inandığımız önümüzdeki birkaç yıl içinde ticaret hacmini 25 milyar dolar seviyesine çıkaracağımıza inanıyorum” dedi.

PUTİN: KONUŞULACAK ÇOK ŞEY VAR

Putin, iki ülke arasındaki işbirliğinin sadece ekonomik alanla sınırlı olmadığını söyleyerek, “Bölgemizdeki durum hakkında özellikle Irak konusunda görüşlerinizi öğrenmek istiyorum. Kısacası bugün konuşacak çok konu var. Sizi görmekten çok memnunum” diye konuştu.

RUSYA’NIN YATIRIMLARI ELE ALINACAK

Türkiye, doğalgaz ve petrolden kaynaklanan açığın inşaat sektörü ve ticaretle kapatılması yönünde çaba sarf ediyor. Buna karşılık Rusya, turizm sektörü ve bavul ticaretinin aradaki dengesizliği giderdiğini savunuyor.

Görüşmede, Erdemir ve Tüpraş’ın özelleştirilmesi, iletişim ve ulaştırma projelerine Rusya şirketlerinin aktif katılımı ve enerji devi Gazprom’un Türkiye’deki yatırımları siyasi irade açısından ele alınacak.

Erdoğan ve Putin, bu sabah da kahvaltıda bir araya gelecek ve ortak basın toplantısı düzenleyecek. Başbakan Erdoğan, daha sonra beraberindeki heyetle Moğolistan’a gidecek.