BIST 9.718
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.436,69
HABER /  GÜNCEL

FETÖ'nün ajanı çıktı Almanya'da suikast yapıp MİT'in üstüne atacaktı!

ALMANYA'da yayınlanan Spiegel Online, FETÖ'nün ajanı olduğunu itiraf eden Fatih S.'nin bir dizi suikast planı yaptığına dair iddiaları yayınladı.

Abone ol

ALMANYA'da yayınlanan Spiegel Online, 6 Eylül 2017'de "Türkiye, Almanya'da bir Kürt yetkiliyi öldürmeyi mi planlıyor?" başlıklı bir haber yayınladı. 

Haberin detayında FETÖ'nün PKK'lı teröristler eliyle önemli pozisyondaki Alman yetkililere suikast düzenletip, suikastları da Türkiye ve MİT üzerine atmayı planladığı yazdı. 

Haberde MİT ajanı olmakla suçlanan Fatih S. hakkında devam eden casusluk davasındaki detaylara yer verildi. 

Almanya, Kürt Toplum Kongresi (KCD-E) Eş Başkanı Yüksel Koç'un ihbarı üzerine Fatih S. hakkında bir soruşturma açmıştı. Soruşturma dosyasındaki bilgilere göre, Yüksek Koç kendi adının da olduğu bir suikast listesinden bahsediyor. Speigel Online'ın haberine göre, Yüksel Koç'a ait olan ve soruşturma dosyasına giren 28 Haziran 2016 tarihli "Yüksel Koç ölecekse o zaman ekiple sürekli temasta olup her detayı tartışmalıyız" notu da bulunuyor. 

Fatih S., ilk kez 12 Aralık 2016'da geniş kapsamlı ifadesini veriyor. Bundan bir hafta önce İstanbul'dan Almanya'ya geçip sığınma talebinde bulunuyor. Fatih S., Kızıltepe doğumlu bir Kürt olduğunu, karısı ve bir kızı, iki oğlu bulunduğunu söylüyor.

2010'da gazetecilik yüksek okulundan mezun olduğunu ve o tarihten bu yana gazetecilik yaptığını anlatıyor. Babasının 2004'te Irak'ta PKK'lılar tarafından öldürüldüğünü, bu nedenle 2013'te kendisine yaklaşıldığında MİT ile işbirliğini hemen kabul ettiğini anlatıyor.

Önce Irak ve Suriye'deki Kürtleri izlemekle görevlendirildiğini ve Türk istihbaratından 10 binlerce euro temin ettiğini daha sonra Almanya'ya transfer edilmeyi talep ettiğini aktarıyor.

MİT, Fatih S. için mükemmel bir kisve buluyor. Denge TV'de işe başlayan Fatih S.'nin 2014'te kendi programı bile oluyor. Bunun sonucunda Kürtler arasında tanınır hale geliyor. Fatih S., 2014'ten itibaren Yüksel Koç'un güvenini kazanıyor. Yüksel Koç, Alman iç istihbaratı tarafından PKK ile yakın bağlantısı olduğu tespit edilen Kürt Demokratik Toplumlar Kongresi'nin eş başkanlığını yürütüyor.

Fatih S., Yüksel Koç'un Bremen'deki evine dahi gidiyor ve Kürt gösterilerine katılıyor. Savcılığa göre MİT, 2015 sonbaharında Fatih S.'yi Almanya'ya taşınmak ve oradaki Kürtleri izlemekle görevlendiriyor.

SEVGİLİSİ ŞÜPHELENİYOR

Alman savcıların, Fatih S.'nin MİT'teki yetkililerin kimliğini öğrenemedikleri anlaşılıyor. Fatih S., sadece Kemal ve Ahmet ön adlarını veriyor. Almanya'da bulunduğunda talimatları mail üzerinden alan Fatih S., elinde paylaşacağı materyal olduğunda sonraki ziyaretine 'çikolata' getireceğini bildiriyor. Fatih S.'nin şüpheli davranışlarını tespit eden sevgilisi, Fatih S.'nin eşyalarını karıştırıyor ve bulduğu notların fotoğraflarını çekiyor.

2016'DA TUTUKLANDI

Yüzleştiğinde Fatih S., sevgilisine kendisi gibi MİT için çalışmasını öneriyor. Sevgilisi, öneriyi reddediyor ve Frankfurt'taki gazeteci ile temasa geçiyor. Gazeteci, Yüksel Koç ile temasa geçiyor. Savcılar Eylül 2016'da soruşturmaya başlıyorlar. Fatih S.'nin Hamburg'daki sığınma görüşmesinden sonra 15 Aralık 2016'da Fatih S. tutuklanıyor.

GÜLEN'İN AJANIYIM İTİRAFI

Savcılara verdiği ifadeyi de değiştiren Fatih S., sonraki bir ifadesinde MİT için değil teröristbaşı Gülen için ajanlık yaptığını anlatıyor. Fatih S., FETÖ ile PKK arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı ortak bir muhalefet hareketi oluşturulmasının planlandığını ve kendisinin PKK'ya yakın Kürt şahıslarla temasa geçmekle görevlendirildiğini söylüyor.