BIST 9.525
DOLAR 32,67
EURO 34,91
ALTIN 2.508,13
HABER /  DÜNYA

ABD'de yıkılıyor! Irma kasırgasında son durum felaket

ABD Irma kasırgası ile yıkılıyor. Irma Florida eyaletinden giriş yaptı. Büyük kasırga önüne geleni yok ediyor. ABD Başkanı Donald Trump afet ilan etti. İşte Irma kasırgası ve ABD'den gelen son dakika haberleri;

Abone ol

Karayipler ve Küba'da can kayıplarına ve büyük hasara neden olan Irma Kasırgası, ABD'nin Florida eyaletine ulaştı. 6.5 milyon kişi evini boşalttı. Irma kasırgası ABD'yi sarsmaya başlarken Trump, 'Tanrı hepimizi korusun' dedi.

Küba kıyılarından ayrıldıktan sonra Irma Kasırgası önce Florida'nın güneyindeki Florida Keys olarak bilinen adalar grubuna ulaştı. Güneydeki Miami kentinden sonra batı kıyılarındaki Marco Adası ve Naples'e ilerleyen kasırganın kuvvettinin azaldığı belirtiliyor.

ÖLENLER VAR
ABD Ulusal Kasırga Merkezi, kasırganın kategorisinin 2'ye indirildiğini ve rüzgarın en fazla saatte 177 kilometre hızla ilerlediğini açıkladı. En az 3 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Eyaletteki 3,4 milyon eve elektrik verilemezken, Miami kentinin bir kısmı da sular altında kaldı.

Irma vardı ABD'de yıkılıyor 6.5 milyon kişi kaçıyor şok haberlerIrma vardı ABD'de yıkılıyor 6.5 milyon kişi kaçıyor şok haberlerIrma vardı ABD'de yıkılıyor 6.5 milyon kişi kaçıyor şok haberlerIrma vardı ABD'de yıkılıyor 6.5 milyon kişi kaçıyor şok haberlerHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

 SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI
Bazı kentlerde ise hırsızlığı önlemek için gece sokağa çıkma yasağı ilan edildi. ABD Başkanı Donald Trump, doğal afet ilanı bildirisini imzaladı ve federal acil yardım mekanizmasının harekete geçirilmesi için onay verdiğini duyurdu. Irma Kasırgası'nın "kocaman canavar" şeklinde tasvir eden Trump, "çok yakında" eyaleti ziyeret edeceğini de söyledi.

DOĞAL AFET İLAN EDİLDİ
Doğal afet ilanı, eyelet sakinlerinin geçici barınaklara yerleştirilmeyi talep edebileceği ve ev ile işyerlerinin tamiri için hibe alabileceği anlamına geliyor.

Irma Kasırgası'nın ABD'den önce vurduğu yerler:

Küba: Yetkililer kasırganın ciddi hasara yol açtığını açıkladı ancak detay vermedi. Can kaybı bilgisi gelmedi.
Turks ve Caicos Adaları: Büyük hasara neden oldu, boyutu henüz bilinmiyor.
Barbuda: Bu küçük adanın 'neredeyse yaşanamaz hale geldiği' söyleniyor. Yerleşim yerlerinde ve altyapıdaki hasar boyutunun yüzde 95'i bulduğu açıklandı. Barbuda Başbakanı Gaston Browne, kasırganın 100 milyon dolarlık bir maliyet ortaya çıkardığını söylüyor.
St Martin: Fransa ve Hollanda arasında bölünmüş olan bu adada ise Hollanda'ya ait olan tarafta büyük bir tahribat meydana geldi. Adada 5 kişi hayatını kaybetti.
Porto Riko: ABD toprağı olan Porto Riko'da 6.000 üzerinde kişi barınaklarda yaşamaya başlamış durumda. Adanın büyük kısmında elektrik kesintileri yaşanıyor.
Virgin Adaları: Altyapıda büyük hasar meydana geldiği biliniyor. Adada 4 kişi hayatını kaybetti.
Anguilla: İngiltere toprağı olan bu adada da bir kişi öldü. Bir görgü tanığı 'Adamız nükleer saldırıya uğramış gibi gözüküyor' dedi.