BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

FETÖ'cü avukata eşinden şok dava

KONYA'da geçen yıl FETÖ operasyonu kapsamında tutuklanıp serbest bırakılan avukat Memduh Oğuz'un noter olan eşi, 15 Temmuz sonrası "şiddetli FETÖ'den geçimsizlik" nedeniyle boşanma davası açtı.

Abone ol

KONYA'nın başarılı avukatlarından Memduh Oğuz, geçen yıl FETÖ operasyonları kapsamında tutuklanmış, 6 sonra da tahliye edimişti. Oğuz, ikinci şoku 15 Temmuz darbe girişimin ardından 26 yıllık eşinin açtığı boşanma davasıyla yaşadı.  

Hakkındaki dava süren avukat Memduh Oğuz'un noter olan eşi S. Oğuz, darbe girişiminden sonra 26 yıllık eşine boşanma davası açtı. Kadın noter Oğuz, “15 Temmuz gecesi halkımıza, ülkemize yapılan hain saldırının neticesinde şehit olan ve yaralanan yüzlerce vatandaşımızın üzüntüsüyle kahrolurken, bu saldırıyı yapan ya da yönlendiren kişilerin, eşimin yargılandığı dava ile irtibatlandırılması beni ikinci kez kahretmiştir. Aile konutu ile büroya tedbir konulmasını, davalı eşimden 2 milyon lira manevi tazminat talep ediyorum” dedi.

TAHLİYE OLDUKTAN SONRA PSİKOLOJİSİ BOZULDU

26 yıllık eşine şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma davası açan S. Oğuz, bu süreçte eşinin psikolojisinin gün geçtikçe bozulduğunu, kendisine ve çocuklarına karşı davranışlarının olumsuz şekilde değiştiğini ifade etti.

NEREDE OLDUĞUNU BİLMİYORUM

Eşinin Konya’nın başarılı avukatlarından birisi olduğunu ve çevresinde takdir edilen ve beğenilen bir kişi olduğunu belirten S.O., dilekçesinde “Bu nedenle egosu oldukça yüksek olup yaşadığı bu travmanın yanında uğradığı maddi-manevi zararlar nedeniyle bu durumu kendisine yapılan haksızlık olarak görmüştür. Bu ruh haliyle bana karşı psikolojik baskı, hakaret ve kötü muamelede bulunmaya başlamıştır. Şimdi nerede, kiminle olduğunu bilmiyorum" ifadelerine yer verdi.

2 MİLYON LİRA TAZMİNAT İSTEDİ

Kadın noter S. Oğuz, şu taleplerde bulundu: "Evlilik birliğinin atıldığı günden bu yana sahip olduğum altınlar ile birlikte aldığımız aile konutumuza aile konutu şerhi konulmasını ve Konya Selçuklu ilçesi Musalla Bağları Mahallesi’ndeki büroya tedbir konulmasını istiyorum. Aynı zamanda uğradığım zararlar nedeniyle lehime 2 milyon lira manevi tazminata hükmedilmesini talep ediyorum.”