BIST 9.974
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.429,08
HABER /  GÜNCEL

FETÖ soruşturmasını yürüten hakim ve savcıya FETÖ'den gözaltı!

DENİZLİ'de darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında operasyon talimatı veren savcı ile, şüphelileri tutuklayan hakim eşi FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Abone ol

DENİZLİ'de FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 31 Temmuz günü Acıpayam'da Cumhuriyet Savcısı U.S.'nin talimatıyla FETÖ operasyonu düzenlendi.

Operasyonlarda ikisi avukat 14 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Savcı U.S'nin hakim olan eşi S.S. tarafından 1'i avukat 5 kişi tutuklandı.

Soruşturmayı yapan Cumhuriyet Savcısı U.S. ile tutuklamayı yapan savcının hakim eşi S.S. hakkında da gözaltı kararı çıktı.

HSYK ÖNCEKİ GÜN AÇIĞA ALMIŞTI

HSYK tarafından önceki gün haklarında açığa alınma kararı verilen daha sonra da gözaltına kararı çıkarılan 648 hakim ve savcıdan Denizli Adliyesi ve ilçelerinde de görev yapan 6 hakim ve 3 savcı bulunuyor.

HSYK tarafından Acıpayam Hakimi S.S. ve Savcı eşi U.S.'nin dışında Çal Hakimi A.K., Çameli Hakimi M.D., Çivril Savcısı S.A., Çivril Hakimi G.A.A., Tavas Hakimi M.Ö., Denizli Cumhuriyet Savcısı Ö.İ.U. ve Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi Hakim S.İ. hakkında da gözaltı kararı verildi.