BIST 10.005
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.431,67
HABER /  GÜNCEL

Zekeriya Öz ve Adil Öksüz yakalandı mı son dakika haberi

Zekeriye Öz ve Adil Öksüz'ün yakalandıkları yönündeki iddialar son dakika haberi olarak gündeme düştü. Ancak gerçek kısa sürede ortaya çıktı.

Abone ol

Kumpas davalarının ünlü savcısı, FETÖ örgütü üyesi olmaktan aranan Zekeriya Öz'ün, beraberinde 15 Temmuz darbe girişiminin "1 numaralı sivil ismi" olarak anılan, "Hava kuvvetleri imamı" Adil Öksüz ile birlikte yakalandıkları iddia edildi. İddia, CHP eski İstanbul Milletvekili, emekli Savcı Ali Özgündüz’den geldi. Özgündüz'ün twitter'dan 'Zekeriya Öz yakalandı' tweetlerinden ardından gerçek ortaya çıktı.

Önceki gün Batum’dan gelen bir Türk vatandaşının Zekeriya Öz’ü gördüğünü ihbar etmesi üzerine Türk makamları bu ülkenin güvenlik birimleri ile temasa geçti. Konsolosluk yetkilileri de harekete geçerek olayı araştırdı. Ancak ihbarı yapan kişinin verdiği adreste ve çevresinde Savcı Zekeriya Öz bulunamadı. İhbarda bulunan kişi ise yanılmış ve gördüğü kişiyi Savcı Öz’e benzetmiş olabileceğini söyledi.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN AÇIKLAMA!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada ''Zekeriya Öz'ün yakalandığı doğru değil'' dedi.

ESKİ CHP'Lİ VEKİL GÜNDEME GETİRDİ

CHP eski İstanbul Milletvekili, emekli Savcı Ali Özgündüz, yaptığı açıklamada, Öz ve Öksüz’ün yakalanmalarına ilişkin aldığı bilgileri paylaştı. Özgündüz’e göre, Zekeriya Öz ve Adil Öksüz, Gürcistan Batum’da bir lokantada yemek yerken, ABD’ye nasıl gidebileceklerini konuşuyorlardı. Konuşmalara kulak misafiri olan aynı mekandaki bir Türk vatandaşı, Zekeriya Öz’ü tanıdı.

Vatandaş, derhal Batum’daki Türk Başkonsolosluğu’na bilgi verdi.
Başkonsolosluk da Batum yerel emniyet yetkilileri ile acil temasa geçerek, Öz ve Öksüz’ün Türkiye’de arandıklarını, derhal yakalanmalarını istedi.

ADALET BAKANLIĞI DEVREDE

Dışişleri Bakanlığı’nın durumdan haberdar ettiği Adalet Bakanlığı da derhal devreye girdi. Bakanlık’ta, Öz ve Öksüz’ün Gürcistan’dan Türkiye’ye iadelerinin sağlanması için gerekli evrak ve dosyalar hazırlanmaya başlandı. Dosya, en kısa sürede Batum Başkonsolosluğu kanalıyla Gürcü makamlarına iletilecek.