BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

FETÖ sempozyumuna katılan ABD'li hakim bir kez daha gündemde

Yeni Şafak gazetesi yazarı Mehmet Acet, bugünkü yazısında Rıza Zarrab davasına bakan hakim Richard Berman hakkındaki çarpıcı ayrıntıyı yeniden gündeme taşıdı.

Abone ol

Rıza Zarrab davasına bakan hakim Richard Berman'ın FETÖ sempozyumuna katıldığını gösteren fotoğraf bir kez daha gündemde.

Yeni Şafak gazetesi yazarı Mehmet Acet, "New York'tan gelen pis kokular-2" başlıklı köşesinde konuya dair ilginç ayrıntılar aktardı.

Pazar günü Amerikan New York Times gazetesinde “Türkiye’nin Amerika’nın İran’a uyguladığı yaptırımları delerek İran’la petrol karşılığı altın ticareti yapması.” yazısını köşesine taşıyan yazar, Erdoğan'ın davaya karşı kartını açık oynadığını iddia etti.

Mehmet Acet ayrıca Zarrab davasına bakan ABD'li yargıcın 1 yıl önce ortaya çıkan fotoğrafı gündeme getirdi.

Richard Berman’ın 8-9 Mayıs 2014 tarihinde FETÖ tarafından İstanbul’da düzenlenen ve FETÖ’nün tezlerinin savunularak Türkiye hukukunun eleştirildiği uluslar arası kongrede yar aldığı görülüyor.

BERMAN'IN AÇIKLAMASI
Berman'ın ilk duruşmada "Evet bu sempozyuma katıldım ama bu benim adil karar vermemi etkilemez” biçiminde zorunlu bir açıklama yaptığını ifade eden yazar, tartışmalara ilişkin bir yüksek yargının başkanı ile konuşmasını köşesine taşıdı.

BÖYLE BİR DOSYAYA BAKAMAZ
“Olur mu öyle şey. Bu, hakim tarafsızlığını doğrudan etkileyecek bir şeydir. FETÖ ile yakın ilişki içinde olan, onlarla diyalog içinde hareket eden bir hakim, böyle bir dosyaya bakamaz.”