BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,82
ALTIN 2.415,37
HABER /  GÜNCEL

FETÖ başaramadı kaos için PKK devreye girdi!

15 Temmuz darbe girişiminden istediği sonucu alamayan FETÖ ve 'üst akıl' kaos yaratmak için diğer maşası PKK'yı devreye soktu. PKK'nın kalleş saldırıları sonucu Van, Elazığ ve Bitlis'te 14 kişi şehit oldu.

Abone ol

15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin başarısız olmasının ardından 'üst akıl' bölücü terör örgütü PKK'yı devreye soktu.

Van'da bir polis ile iki sivil vatandaşın şehit olduğu, 73 kişinin yaralandığı saldırıdan saatler sonra Elazığ ve Bitlis'te saldırılar gerçekleştirildi. Malatya yönünden gelen bomba yüklü minibüs, Çayda Çıra Kavşağı'na ana yoldan saparak, 25 metre uzaklıktaki Elazığ Emniyet Müdürlüğü bahçesine girmek istedi. Yayaların kullandığı yoldan araçla birkaç metre ilerleyen terörist, Emniyet'in bahçesine girmek istedi. Minibüsle bahçe duvarı ve korkuluklara çarpan terörist, içeri girmeyi başaramayınca aracı duvarın dışında infilak ettirdi.



8 TON PATLAYICI

8 ton patlayıcının kullanıldığı saldırıda Elazığ İl Emniyet Müdürü'nün şoförü 3 çocuk babası Malatyalı Yusuf Kenan Mutlu ile polisler Kütahyalı Elvan Özsoy ve Ankaralı Serhat Öztürk şehit oldu, 20'si ağır 217 kişi de yaralandı. Kaldırıldıkları hastanelerde tedavi altına alınan yaralılardan 72'si ayakta yapılan müdahalelerin ardından evlerine gönderildi. Yaralılar arasındaki polis sayısının da 85 olduğu açıklandı. Patlamanın olduğu yerde 5 metre derinliğinde ve 10 metre çapında bir çukur oluştu. Patlamanın şiddetiyle Emniyet Müdürlüğü'nün ön cephesi ve yaklaşık 1 kilometre mesafedeki binalarda da hasar oluştu. Patlamayla birlikte bahçedeki bazı araçlar yanarken, hem çevrede park halinde olan hem de Malatya yolunda seyir halindeki 100'den fazla otomobil kullanılamaz hale geldi.

4 KİŞİ ARANIYOR

Öte yandan enkaza dönen Emniyet Müdürlüğü binası siyah bezle kapatılarak, üzerine Türk bayrağı asıldı. Binanın önünde toplanan vatandaşlar ise "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atarak PKK'ya tepki gösterdi.Olayla ilgili 4 kişinin ise arandığı öğrenildi.



DEMOKRASİ NÖBETİNİ KANA BULAYACAKTI

Kobani'den gelerek Şanlıurfa'daki demokrasi nöbeti sırasında canlı bomba saldırısı gerçekleştirmeyi planlayan PKK'nın Suriye uzantısı PYD üyesi Mustafa Bışri (36) gözaltına alındı. Teröristin FETÖ'nün darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz gecesi Suriye'den Türkiye'ye geçtiği öğrenildi.

BİTLİS'TE KALLEŞ SALDIRI: 6 ŞEHİT

Bitlis'İN Hizan ilçesine bağlı Gayda köyü yakınlarında PKK'lı teröristler yola önceden döşedikleri el yapımı patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirde. Saldırıda Balıkesirli Uzman Onbaşı Mesut Demir, Gaziantepli Uzman Çavuş Adem Özen ve 3 asker ile 1 köy korucusu şehit oldu, 5 asker yaralandı. Yaralı askerler tedavi altına alındı. Bölgede PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için hava destekli operasyon başlatıldı. Şırnak'ın Şemdinli ilçesinde ise PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda 2 polis yaralandı.



ALEVİ-SÜNNİ ÇATIŞMASI İÇİN HAREKETE GEÇTİLER

Türkiye'yi hedef alan üst akıl terör örgütleri üzerinden kaos planı için hareket geçti. FETÖ'nün darbe girişimi başarısız olunca üst akıl demokrasi nöbetlerini provoke etmek için Alevi-Sünni çatışması çıkarmayı amaçladı. İlk provokasyon fısıltı gazetesi aracılığıyla Malatya'da gerçekleştirildi. Malatya'da sokağa çıkan grupların, Alevilerin çoğunlukta olduğu Paşaköşkü Mahallesi'ne yönelik saldırı girişiminde bulunduğuna yönelik haberler yapıldı. Tüm bu çabalar halkın basiretli duruşuyla engellendi.

ELAZIĞ'DA BÜYÜK PROVOKASYON

Üst aklın tüm yöntemleri milli iradeye çarparken, 40 yıllık eli kanlı örgüt yine devreye sokuldu. Darbe girişimi öncesinde eylemsizliğiyle dikkat çeken PKK, FETÖ'nün başarısız olmasıyla birlikte Diyarbakır, Van, Elazığ ve Bitlis'te devreye girdi. PKK terör örgütü milliyetçi-muhafazakar yapısıyla bilinen Elazığ'da bu saldırı ile Kürt-Türk çatışması çıkarmayı hedefledi. Üst düzey bir güvenlik görevlisi "Her yolu deniyorlar, güçlü Türkler korkusu ve Tayyip Erdoğan nefreti bir araya gelince ikinci Kurtuluş Savaşı'nı yaşatıyorlar bize. Ama havalarını alırlar" dedi. Yetkili, özellikle terör örgütünün KCK yapılanması üzerine acilen gidilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Artık 40 yıllık bu maşa örgütü kullanılabilir olmaktan çıkaralım" dedi.



15 TEMMUZ'UN İNTİKAMI ALINIYOR

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyon Başkanı Ziya Sözen, FETÖ ve PKK ile işbirliği hakkında şöyle konuştu:

15 Temmuz darbe girişiminde halkımızın çok büyük fedakarlığı sonucu başarısız olan FETÖ, PKK ile iş birliği içerisine girerek son günlerde Doğu ve Güneydoğu'daki çeşitli illerimizde saldırılarla adeta darbe gecesinin intikamını almaya çalışmaktadırlar. Bu patlamaları üst üste yaparak ülkemizi bir kaos ortamına sürükleme çabası içerisindeler. Türkiye'de güvenlik zafiyeti olduğunu göstermeye çalışarak ülkeye ekonomik anlamda ve siyasi anlamda darbe vurmaya çalışmaktadırlar.

KARANLIK AMAÇ

Elazığ'da bombalı eylem yapmaları çok manidar. Bunun birçok amacı gütmektedir. Çünkü Elazığ'ı birçok yönüyle diğer illerden ayıran özellikleri var. Elazığ milliyetçi-muhafazakar ve hiçbir zaman teröre prim vermeyen yapısıyla öne çıkıyor. Elazığ'ı seçen terör örgütü Elazığ'daki milliyetçi yapıyı kaşıyarak bir Türk-Kürt çatışması için zemin hazırlama çabasında olduğunu düşünüyoruz. Ülkemizden intikam alma ve kaos çıkarma çabası içinde olunduğu açıktır. Sağduyulu halkımız birliktelik ruhunun bozulmasına aramıza nifak tohumları ekilmesine asla müsaade etmeyecektir."

HEDEF İÇ ÇATIŞMA

Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, meydana gelen olaylarla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Bunların tek hedefi Türkiye'de bir iç çatışma çıkarmak. Fakat halk öyle bir halktır ki bunların oyununa gelmiyor. Sur, Cizre, Silopi ve Yüksekova'da bunların neticesini gördük. Toplum çatışma ortamını tasvip etmiyor. Elazığ'ın daha milliyetçi bir yapısı olmasından dolayı yaşanan olay düşündürücüdür. Bugüne kadar Elazığ'da böyle bir olayın olmaması kafalarda bir soru işaretidir."