BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,67
ALTIN 2.410,50
HABER /  GÜNCEL

Adıyaman'dan acı haber şehit var

Adıyaman'da otomobille çarpışan zırhlı askeri araçtaki 3 özel harekat polisinden biri şehit oldu. Yaralı polislerin durumu ise ağır

Abone ol

Adıyaman'da, zırhlı polis özel harekat aracı ile bir otomobilin çarpışması sonucu 1 özel harekat polisi şehit olurken 2 özel harekat polisi ise ağır şekilde yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Mevlüt A., idaresindeki 16 LD 756 plakalı otomobil ile Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne ait zırhlı polis özel harekat aracı Sakarya Caddesi Beri Köprüsü Kavşağında çarpıştı. Zırhlı araç ile otomobilin çarpışması sonucu zırhlı araç taklalar attıktan sonra ters dönerek durabildi.

Meydana gelen kazada zırhlı araç içerisinde bulunan 3 polis yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralı özel harekat polislerinden biri bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olurken diğer iki polisin ise hayati tehlikelerinin devam ettiği öğrenildi.

Kaza haberini alarak önce kaza yerine daha sonra ise hastaneye gelen Adıyaman İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner ile İl Jandarma Komutanı Yarbay Ercan Atasoy kaza hakkında bilgiler aldı.

Öte yandan arkadaşlarının şehit olduğunu öğrenen ve hastaneye gelen polis memurları gözyaşlarına hakim olamadı.
Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

VALİ: BİR POLİSİMİZ KALDIRILDIĞI HASTANEDE ŞEHİT OLDU

Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Adıyaman-Malatya karayolunda zırhlı aracın devrilmesi sonucu yaralanan 3 özel harekat polisinden birinin kaldırıldığı hastanede şehit olduğunu bildirdi.

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelen Erin, yaralı polislerin sağlık durumlarıyla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Erin, ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Kazayla ilgili bilgi veren Erin, şöyle konuştu:

"Özel harekat ekibinden 3 arkadaşımız, zırhlı aracın içerisinde sivil bir araca çarpmamak için manevra yaptı ve devrildi. Devrilme sonucunda bir kardeşimizi maalesef kaybettik. Allah'tan rahmet diliyorum. Bir kardeşimiz biraz ağır yaralı olmakla beraber arkadaşlarımız her türlü müdahaleyi yapıyor. Allah'tan umut kesilmez. Diğer kardeşimiz de gerekli tedaviyi görüyor."

Erin, kazada şehit olan özel harekat polisinin, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi nüfusuna kayıtlı Seracettin Kılınç olduğunu sözlerine ekledi.

Şehit polisin cenazesinin, bugün sabah saatlerinde Adıyaman Emniyet Müdürlüğünde yapılacak törenin ardından defnedilmek üzere Malatya'ya gönderileceği bildirildi. Hastanede tedavileri süren polislerin ise Rıza Cerit ve Selvet Şimşek olduğu öğrenildi.

Özel harekat polislerini taşıyan zırhlı araç, Adıyaman-Malatya karayolu Fatih Mahallesi Sakarya Caddesi'nde bir otomobile çarpmamak için sürücüsünün manevra yaptığı sırada devrilmişti. Kazada yaralanan 3 özel harekat polisi, 112 Acil Servis ekiplerince Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmıştı.