BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.439,83
HABER /  GÜNCEL

Binali Yıldırım: ABD'den hakkımızı istiyoruz!

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da düzenlenen programda diplomatik misyon şeflerine hitap etti.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, diplomatik misyon şefleri onuruna verdiği yemekte konuştu.

Yıldırım, "Türkiye hukuk devleti anlayışı içerisinde darbe girişiminin arkasında olan FETÖ elebaşının iadesini istiyoruz. Bu konuda ABD ile ikili anlaşmamız var. Adli yardım ve suçluların iadesine yönelik anlaşmamız var. ABD'den hakkımız olan bir şeyi istiyoruz" diye konuştu.

İşte Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

İnsanlık suçu işleyen terör örgütleri, asla ve asla sonuca ulaşamayacaklar, kirli emellerini gerçekleştiremeyecekler. Halkımız demokrasi mücadelesinde dünyada belki de ender görülecek, hiç görülmeyecek bir destan yazmayı başardı.

Diplomaside ve dış ticarette aktif ve çok boyutlu politika izlemeye devam edeceğiz. Ümit ediyorum ki bölge ülkeleri, Rusya ve ABD'nin de katkılarıyla Suriye'de daha fazla kan dökülmesinin önüne geçeriz.

DOSTLARIMIZDAN DAYANIŞMA BEKLERDİK

Biz, gelişmiş demokrasilerden o gün herkesin buraya gelip bizimle dayanışmasını göstermesini beklerdik. Hadi bunu yapamadınız, hemen bu darbeyi en şiddetle kınamak ve Türkiye'nin demokrasisini, başarısını bizlerle paylaşmak bu konudaki dayanışmanızı en açık şekilde dostlarımızın göstermesini beklerdik.

GERÇEKTEN BİZİ ÜZMÜŞTÜR

(Batılı ülkelerin darbe girişimine karşı tutumu) Suç işleyen, halkın iradesiyle seçilmiş bir hükümeti yok etmeye çalışan terör gruplarının, darbecilerin hakkını, milletin hakkından daha fazla savunma gayreti gerçekten bizi üzmüştür.

ABD'DEN HAKKIMIZ OLAN BİR ŞEYİ İSTİYORUZ

Konuşmasında ABD'ye seslenen Yıldırım şöyle devam etti:

"Türkiye hukuk devleti anlayışı içerisinde darbe girişiminin arkasında olan FETÖ elebaşının iadesini istiyoruz. Bu konuda ABD ile ikili anlaşmamız var. Adli yardım ve suçluların iadesine yönelik anlaşmamız var. ABD'den hakkımız olan bir şeyi istiyoruz."