BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.507,80
HABER /  GÜNCEL

'Fethullahçı polisler' yerine kim atanıyor?

Anlaşılıyor ki, Emniyet Teşkilatı’nda bir “hükümet”, bir de “cemaat” taraftarı polisler var. Yalnız öyle olsa “buna da şükür” diyeceksiniz...

Abone ol

"Polis, cemaatin, hükümetin değil “Devletin polisi” olmalı. Ama anlaşılıyor ki, Emniyet Teşkilatı’nda bir “hükümet”, bir de “cemaat” taraftarı polisler var." diyen Sözcü gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk bugün köşesinde yıllardır gazeteci-haber kaynağı olarak ilişkisi olduğu Emniyet Teşkilatı ile ilgili çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

Öztürk, Hükümetin Cemaat ile savaşında güç kazanmak için Fethullahçılara karşı Menzilci ve Süleymancılarla işbirliği yaptığını yazdı. 

FETHULLAHÇILARA KARŞI MENZİL VE SÜLEYMANCILAR

"Anlaşılıyor ki, Emniyet Teşkilatı’nda bir “hükümet”, bir de “cemaat” taraftarı polisler var. Yalnız öyle olsa “buna da şükür” diyeceksiniz. Bir de bunların dışında tarikatlar, fraksiyonlar bulunuyor. Güç kazanmak için Fethullahçılara karşı Menzilci ve Süleymancılarla işbirliği yapılıyor. 264 bin 477 personeli bulunan Emniyet’i ne yazık ki bu hale getirdiler.


polisler-harita.jpgİL İL GÖREVDEN ALINAN POLİSLER HARİTASI

Türkiye'de il il görevden alınan polisler ile ilgili Amerikan medyasının hazırladığı harita çok dikkat çekici.

(TIKLA OKU)


BİRLİKTE Mİ GÖZYUMDUNUZ?

Son dönemde taraflar birbirlerine “tavır” almış durumda. Herkes birilerinin açığını yakalamanın çabasına girişmiş. Bir taraf, hükümeti yolsuzluklarla vurmak istiyor. Bir taraf ise “yolsuzluklar yok, bunlar hükümeti yıpratmak için yolsuzluk olduğunu iddia ediyorlar” diyor. İşte, “yolsuzluk yok” diyenler, yolsuzluğun üzerini örtmek isteyenler gibi eğer birileri suç uyduruyorsa bunlar da suç işliyor. Tabii ki ülkede yolsuzluğun olmadığına kimseyi inandıramazsınız.

KİM NASIL HESAP SORACAK

Hükümet-cemaat o yollarda beraber yürürken, beraber ıslanırken demek ki yolsuzlukları ortaya çıkartmakla görevli olanlar, bunları gizleyerek, ortaya çıkartmayarak ağır suçlar işlemiş. O yüzden “hükümet-cemaat” kavgası bazı yolsuzlukların gündeme getirilmesine büyük katkı sağlamıştır. Operasyonlar engellenmeye çalışılsa bile kamuoyu olup-bitenler hakkında fikir sahibidir. 17 Aralık 2013’e kadar yolsuzluklara göz yumanlar, bunları ortaya çıkartmayan, çıkmasını engelleyenlerden kim nasıl hesap soracak? Taraflar çıkarları için bunlara göz yummuşlar.

NEREDEYSE TRAFİK POLİSLERİ BİLE

Emniyet’te şube müdürlerinin görev yerlerinin valiler tarafından değiştirilmesi her zaman olur. Emniyet müdürleri arasında da değişiklikler hep normal karşılanır. Ancak bu kez durum öncekilerinden çok farklı. Neredeyse caddedeki trafik polislerinin yeri bile “hükümetçi-cemaatçi” diye değiştirilecek noktaya gelindi.


bekçi-rozet.jpg
POLİSİN ÇAYCISINDAN SONRA ŞİMDİ DE BEKÇİLERE SÜRGÜN

17 Aralık Operasyonu sonrası İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde Mali Şube'de çalışan çaycı da görevden alınmıştı. Son olarak da Ankara'da Narkotik Şube Müdürlüğü'nde çalışan bir bekçinin de görev yeri değiştirildi.

(TIKLA OKU)

SANKİ YENİ BİR HABERMİŞ GİBİ

İl emniyet müdürleri arasındaki değişikliği bir gazete sanki ilk kez yapılıyormuş gibi “Emniyet’te müfettiş dönemi” diye veriyor. Yani yeni bir dönemin başladığını belirtiyor. Yaklaşık 22 yıllık bir çalışma sonucu 1. sınıf emniyet müdürlüğüne gelinir. Şu anda gerek Polis Başmüfettişi, gerekse merkez emniyet müdürlüğü kadrosunda il emniyet müdürü olmaya aday 1.500 Emniyet müdürü bulunuyor. Bunlar arasından yani 1. sınıf emniyet müdürleri arasından atama yapılmak zorunda…

Her dönemde olduğu gibi bu atamalar genelde müfettişler arasından yapılır. Görevden alınanlar da yoğun çalışmak istiyorlarsa başmüfettişliğe, “bankamatik takılmak” istiyorlarsa merkez emniyet müdürlüğüne atanır. Yeni bir atama olunca yine bu insanlar arasından atama yapılmak zorunda. (...)

Emniyet’te görünen suç işleyenlere göz yumulmuş. Asıl hesap, şimdiye kadar bunlara göz yumanlardan sorulmalı.