BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,64
ALTIN 2.413,22
HABER /  GÜNCEL

Binali Yıldırım'ın bacanağı teslim oldu

Binali Yıldırım'ın, İzmir operasyonu kapsamında aranan bacanağı Cemalettin Haberdar teslim oldu. Cemalettin Haberdar neyle suçlanıyor?

Abone ol

Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın İzmir operasyonu kapsamında aranan bacanağı teslim oldu.

Cemalettin Haberdar hakkında, İzmir merkezli limanlarda usulsüzlük iddiasıyla düzenlenen operasyonda kapsamında gözaltı kararı bulunuyordu.


Avukatıyla birlikte  saat 11.15 sıralarında İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü'ne gelen Haberdar'ın ifadesi alındıktan sonra adliyeye sevkedileceği öğrenildi.

SUÇLAMALAR NELER?

Binali Yıldırım'ın "Bacanağım değil, babam da olsa gereği yapılacak" dediği Cemalettin Haberdar'ın, parkta para alışverişi yaparken görüntüleri olduğu iddia ediliyor.

cemaletti̇n-haberdar,-bi̇nali̇-yildirimin-bacanaği.jpg
Haberdar'ın polis dinlemesindeki telefon kaydında ise “Şu vatandaş acele ediyor da, ee şimdi yarın Ö. sizin ofisten o emaneti alabilir mi?" diye sorduğu öne sürülüyor.

BİNALİ YILDIRIM TESLİM OLAN HABERDAR İÇİN AÇIKLAMA YAPTI

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Beydağ Kaymakamlığı ziyaretinin ardından soruları yanıtladı.

"E NE YAPAYIM"
 

Binali Yıldırım, liman operasyonu kapsamında aranan bacanağı Cemalettin Haberdar’ ın Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’ne teslim olmasını değerlendirdi.

Yıldırım “Bacanağınız teslim oldu" diyerek soruya başlayan basın mensubuna "E ne yapayım" cevabını verdi.

Sorulara kısa cevaplar veren Yıldırım, “Bir değerlendirmeniz olacak mı, yönündeki soruyu “Hayır, yaptık bitti o diyerek, yanıtladı.

Binali Yıldırım dün yaptığı açıklamada Celalettin Haberdar'ın teslim olacağını açıklamıştı.

Yıldırım'ın o açıklaması:  

BİNALİ YILDIRIM : BABAM OLSA GEREĞİ YAPILIR

Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım, bacanağı hakkındaki iddialar için dün konuşmuştu. Yıldırım, 'bacanağın kaçtığı' iddiaları için 'şehir dışındaydı döner" demişti. Yolsuzluk iddiaları hakkında ise "Bacanağım değil, babam da olsa gereği yapılacak, adalet yerini bulacak. Kimseyi peşinen mahkum etme hakkımız yoktur. Gidecek, sorular sorulacak, ifadeler alınacak, ondan sonra gereği yapılacak” demişti. (BİNALİ YILDIRIM BACANAK AÇIKLAMASI TAMAMI / TIKLAYIN)