BIST 9.138
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.326,89
HABER /  GÜNCEL

İl il görevden alınan polisler haritası

Türkiye'de il il görevden alınan polisleri gösteren harita çok dikkat çekici.

Abone ol

17 Aralık Operasyonundan sonra Emniyet teşkilatında görevden alınan polisler gündemdeki yerlerini koruyor. Neredeyse her gün Emniyet'te yeni bir görevden alma ve atama kararnamesi yayınlanıyor. Hükümet Cemaatin paralel devlet yapılanması kurarak emniyet ve yargıda örgütlendiğini ileri sürüyor. Dünya medyası da Türkiye'de olup bitenleri takip ediyor.

Wall Street Journal gazetesi, 17 Aralık Operasyonundan sonra görevden alınan polisler ile ilgili bir harita hazırladı. Türkiye'de il il görevden alınan polisleri gösteren harita çok dikkat çekici.

gorevden_alinan_polisler.20140109143649.jpg
HARİTANIN BÜYÜK HALİNİ GÖRMEK İÇİN ÜZERİNE TIKLAYIN

ABD BASINI EMNİYETTEKİ TASFİYELERE GENİŞ YER VERDİ 
 
ABD basını, Ankara emniyetinde 350 polis memurunun görevden alınmasına geniş yer ayırdı. CNN, gelişmeyi 17 Aralık'tan sonraki en büyük tasfiye olarak duyururken, New York Times , Gezi Parkı olaylarında çokça eleştirilen Emniyet Toplumsal Olaylar biriminin Müdür Yardımcısı Mahmut Azmaz'ın görev yerinin değişmesine dikkat çekti.
 
CNN, soruşturmaları eleştiren Başbakan Erdoğan'ın, olayları, AK Parti hükümetini düşürmeyi amaçlayan 'uluslararası komplo' olarak gördüğünü aktardı. Tasfiyelerin çoğunun terörle mücadele, kaçakçılık ve organize suçlar birimlerinde yapıldığına dikkat çekilen haberde, Erdoğan'ın polisleri, emir komuta zinciri dışında operasyon yapmakla suçladığına dikkat çekildi.ç


abdurrahman-dilipak.jpgPOLİSE YÖNELİK BALYOZ BENZERİ BİR DAVA GELEBİLİR
Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak 360'da gündemi yorumladı. Dilipak, Emniyet Teşkilatı'nın ve sistemin baştan aşağı değişeceğini hatta, Emniyet Teşkilatı'ndaki paralel devlet yapılanmasına karşı "28 şubat, Balyoz soruşturması gibi kapsamlı bir dava gelebilir" yorumu yaptı. (TIKLA OKU)
New York Times 
 
Hükümetin operasyonları suç örgütü tarafından gerçekleştirilen 'politik motivasyonlu bir komplo' olarak değerlendirdiğini yazan New York Times gazetesi, Ankara'da 350 polisin birden gece yarısı görevlerinden alındığını belirtti.
 
Washington Post
 
Washington Post, Türk hükümetini sarsan yolsuzluk skandalının genişlediğini ve İzmir'de 20'den fazla kişinin rüşvet ve yolsuzluk suçlamasıyla göz altına alındığını yazdı. Gazete, haberinde hükümetin operasyona şehirdeki üst düzey polis memurlarını görevden alarak karşılık verdiğini vurguladı.
 
Wall Street Journal
 
Wall Street Journal, internet sitesinde, hangi şehirden kaç polis memurunun tasfiye edildiğini gösteren bir Türkiye haritası yayınladı. Konuya ilişkin haberde CHP'li milletvekillerinin, 2500'den fazla polis memurunun tasfiye edildiğini ifade ettiği belirtildi.



ahmet-turan-alkan.jpgEMNİYET TEŞKİLATI YAPILANLARI UNUTMAZ

Zaman yazarı Ahmet Turan Alkan, emniyetteki tasfiyeleri değerlendirdiği televizyon programında "Bu durum ileride çok büyük kırılmalara yol açacak. Sürülen, sağa sola gönderilen insanlar -kimseyi tehdit etmiyorum-  kendilerine ne yapıldığını da unutmazlar.  Ama emniyet camiasına yapılan miksaj hükümetin lehine sonuçlar doğurmaz" dedi.

(TIKLA OKU)