BIST 10.333
DOLAR 32,22
EURO 34,77
ALTIN 2.459,46
HABER /  DÜNYA

Fethullah Hoca’nın F’si gündeme gelmedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, “Fethullah Hoca’nın F’si gündeme gelmedi. CHP ile cemaat arasında herhangi bir konu gündeme gelme...

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, “Fethullah Hoca’nın F’si gündeme gelmedi. CHP ile cemaat arasında herhangi bir konu gündeme gelmedi. CHP siyasi bir partidir. Biz bütün vatandaşlarımıza kucağımızı açıyoruz, kim gelmek isterse onları kabul etmeye hazırız. Çünkü CHP iktidara gelmek istiyor” dedi.
TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Mandela ile ilgili bir taziye mesajı yayınladıklarını belirten Faruk Loğoğlu, Güney Afrika’da yapılacak resmi cenaze törenine katılmak üzere Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun görevlendirildiğini ifade etti. Loğoğlu, Mandela’nın bütün insanlığa mal olmuş, özgürlük, insan hakları ve eşitlik konusunda mücadele verdiğini söyledi. Başbakan Erdoğan’ın hafta sonu Edirne’de yaptığı programlarda yaptığı konuşmaları da eleştiren Loğoğlu, Başbakan’ın geçen hafta grup toplantısında ifade ettiği “düşman” kelimesinin kime söylendiğini yazılı soru önergesi ile Başbakan’a sorduklarını, soru önergelerinin Meclis Başkanlığı’ndan geri döndüğünü söyledi.
Hükümetin Suriye politikalarını eleştiren ve Almanya’nın iç istihbarat örgütü başkanının Suriye’ye savaşmaya giden Alman vatandaşlarının engellenmesi konusunda Türkiye’den destek beklediğini söylediğini, buna ne cevap verildiğini bilmediklerini ifade eden Loğoğlu, Katar ve Amerika’nın da içinde bulunduğu bazı ülkelerin Ankara’da gizli bir toplantı yapıldığının altını çizerek, BBC’nin El Kaide bağlantılı bazı cihatçıların Suriye’ye savaşmaya gittikleri, güzergahlarının güvenli hale geldiği yönünde bir haber yaptığını, ayrıca Suriyeli sığınmacıların Bulgaristan sınırından Türkiye’ye gönderildikleri ile ilgili iddiaları dile getirdi.
Vize serbestisi konusunda önümüzdeki günlerde imzalanacak anlaşmaya dikkat çeken Loğoğlu, bunun bir zafer olarak gösterilmeye çalışıldığını ifade ederek, 3-3.5 yıl sonra devreye girmesi umut edilen vize serbestisine karşılık hemen yürürlüğe girecek olan geri kabul anlaşmasıyla ilgili ciddi kaygılar taşıdıklarını belirtti. “Davutoğlu’nun elinde satabileceği hiçbir şey kalmamıştır, bir tek Kıbrıs vardır. Bu yönde kaydımız var, bunu doğrulayan bir cümleyi Davutoğlu kendisi söylüyor” ifadelerini kullanan Loğoğlu, CHP olarak bu konunun sıkı takipçisi olacaklarını belirterek, “Bu konunun hatalı bir politikaya kurban gitmemesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

MUSTAFA BALBAY KONUSU
Balbay için tahliye talebinde bulunulduğu yönündeki soruya cevap veren Loğoğlu, “Şimdiye kadar bunların çoktan tahliye edilmeleri gerekirdi. Şimdi bir Anayasa Mahkemesi kararı var, bir savcının belirttiği görüş var. Bu günde çıkmadığı taktirde tahliye kararı artık Türk yargısının tamamen olmaması gereken bir yerde olduğunu gösterecektir. Bütün halkımız bu tahliyeyi haklı olarak beklemekte. Olmadığı taktirde bu toplumda bu yargıya karşı zaten derin olan güvensizlik artacaktır. Ümit ediyorum, Balbay ve diğerlerinin bir an önce özgürlüklerine kavuşmaları” diye konuştu.
“Amerika ziyaretinde Pensilvanya’dan bir mesaj iletildi mi?” şeklindeki soruya “Hayır” cevabını veren Loğoğlu, “Fethullah Hoca’nın F’si gündeme gelmedi. CHP ile cemaat arasında herhangi bir konu gündeme gelmedi. CHP siyasi bir partidir. Biz bütün vatandaşlarımıza kucağımızı açıyoruz, kim gelmek isterse onları kabul etmeye hazırız. Çünkü CHP iktidara gelmek istiyor. Her cenahtan, AK Partililer de dahil en çok ta onların oylarına ihtiyacımız var, herkese kapımız açık” açıklamasını yaptı.
Güneydoğu’da yaşanan gerilimle ilgili açıklamalarda bulunan Loğoğlu, “Devletin görevi vatandaşın canını korumaktır, canını almak değildir. Sebebi ne olursa olsun. AK Parti’nin söylemlerine baktığınız zaman kendisine oy veren yüzde 50 iyi vatandaş, geri kalan yüzde 50’si ise provokatör. Başbakan diyor ki, ‘Çözüm sürecini baltalamaya çalışanlar var’ diyor. Hangi çözüm süreci, nereye vardık, ne yapıldı, niye böyle bir sıkıntı var? Çözüm sürecinin iyi gitmediğini söyleyen Kürt yurttaşlarımız var. Bu gelişmeleri tehlikeli buluyoruz. Yüksekova’da cereyan eden olay kaygı vericidir. Başbakan’ın dediği gibiyse o zaman Başbakan elini çabuk tutsun, ne yapacaksa çözüm bağlamında seçimleri beklemesin yapsın” diye konuştu.
Başbakan Erdoğan’ın “Konuşursam yer yerinden oynar” şeklindeki sözünün hatırlatılması üzerine Loğoğlu, “Biz Başbakan’ın bu sözlerini ciddiye almıyoruz. Bunların arkası gelmediği için ciddiye almıyoruz. Varsa söyleyeceği bir şey, açıklasın. Açıklayacağı şeyler Türkiye’yi sarsacak değil, Türkiye’yi rahatlatacak şeyler olsun” şeklinde konuştu.
Mustafa Sarıgül’ün adaylığını açıklamasıyla ilgili soruya da cevap veren Loğoğlu, “Sarıgül’ün aday adaylığını açıklaması çok önemli bir gelişme” ifadelerini kullandı.

YÜKSEKOVA’DAKİ OLAYLAR
Yüksekova’da yaşanan olaylarla ilgili olarak “Daha önceden polise taş atılırdı, şimdi silahla ateş ediliyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine Loğoğlu, “Kendilerine ateş edilen güvenlik güçleri kendilerini koruyacak, ama bununda bir ölçüsü olmalı. 28 defa ateş edilerek öldürülen 2 vatandaş var, bunun kabul edilebilir bir tarafı yok” dedi.
(İHA)