BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,83
ALTIN 2.429,41
HABER /  DÜNYA

Yangın faciaya neden oldu

Beyoğlu’nda iki katlı bir binada çıkan yangın sırasında içeride mahsur kalan kısmi felçli yaşlı bir adam hayatını kaybetti. Yangın sırasında...

Abone ol

Beyoğlu’nda iki katlı bir binada çıkan yangın sırasında içeride mahsur kalan kısmi felçli yaşlı bir adam hayatını kaybetti. Yangın sırasında panikle balkondan atlayan bir kişi ise yaralandı.
Olay, sabah saat 08.45 sıralarında Kaptanpaşa Mahallesi Piyale Mektebi Sokak Numara 7’de bulunan 2 katlı binada meydana geldi. Alınan bilgiye göre kısmi felçli olan Yaşar Kambur’un (60) tek başına kaldığı giriş kattaki dairede yangın çıktı. Elektrik kontağından çıktığı iddia edilen yangın kısa sürede büyüdü. Yangını fark eden vatandaşlar hemen itfaiyeye haber verdi. Üst katta oturan Barış Topal alevlerin yükselmesi üzerine paniğe kapılarak balkondan atladı. Bacağında kırıklar oluşan Topal, yerde acı içinde kıvranarak sağlık ekiplerini bekledi. Yangına Şişli ve Beyoğlu İtfaiyesi’ne bağlı ekipler müdahale etti. İtfaiye ekipleri bir yandan yangına müdahale ederken, diğer yandan da yaşlı adamı kurtarmak için seferber oldu. Ancak yükselen alevler nedeniyle ekipleri içeri giremedi. Yangının kontrol altına alınmasının ardından çeri giren itfaiye ekipleri, Yaşar Kambur’un yanmış cesediyle karşılaştı. Olay yerine gelen Kambur’un kız kardeşi ve yeğeni ise sinir krizleri geçirdi. Yaşlı adamın cesedi, savcı ve olay yeri inceleme ekiplerinin yaptıkları incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
Yaralı şahıs ise olay yerine gelen ambulansla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.
(İHA)