BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.436,46
HABER /  GÜNCEL

Fethullah Gülen'e 2. kırmızı bülten şoku!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamenin kabul edilmesinin ardından Gülen hakkında ikinci kez kırmızı bülten çıkarılması kararı alındı.

Abone ol

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve Fethullah Gülen’in 1 numaralı şüpheli olarak geçtiği 69 şüpheli hakkındaki 453 sayfalık iddianame İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. 16 yıldır Amerika’nın Pennsylvania eyaletinde yaşayan Gülen hakkında ikinci kez kırmızı bülten çıkarılması kararı da alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da aralarında bulunduğu 8 şikayetçinin yer aldığı iddianamede Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte 27 kişi ise mağdur olarak bulunuyor.

Örgüt lideri olmakla suçlanan Gülen ve yardımcısı olduğu belirtilen Sinan Dursun’un, ‘Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs’, ‘FETÖ/PDY (Fethullah Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) Silahlı Terör Örgütü’nü kurmak ve yönetmek’, ‘Gizli kalması gereken bilgileri, siyasal casusluk maksadıyla elde etmek’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapsi ve 37 yıl 6 aydan 52 yıl 6 aya kadar hapsi istendi. 8 tutuklu sanığın tutukluluğun ise devam ettiği davada ilk duruşma 6-7-8 ve 11 Ocak tarihleri arasında yapılacak.

Gülen hakkında ilk kırmızı bülten kararı Tahşiye Operasyonu’ndaki kumpas soruşturması kapsamında çıkarılmış, ‘Silahlı terör örgütü kurmak’ ve ’Zincirleme nitelikli resmi belgede sahtecilik’ suçlaması yapılmıştı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENİYOR

14 Aralık soruşturmasında 235,5 yıla kadar hapsi istenen Gülen için şimdi de ağırlaştırılmış müebbet cezası isteniyor.

SON KARAR INTERPOL'ÜN!

Gülen’e 2. kez istenen kırmızı bülten kararını veren mahkeme bu talebini Adalet Bakanlığı’na iletecek. Adalet Bakanlığı Dış İşleri Bakanlığı aracılığıyla Interpol’den Gülen’e istenen kırmızı bülten talebinin gerekçelerini bildirecek. Interpol ise dosyayı inceleyerek kırmızı bülten verilip verilmemesi ile ilgili nihai bir karar verecek.