BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Fethullah Gülen kimden 10 bin TL istedi?

Fethullah Gülen'in, kişilik haklarına saldırıldığı gerekçesiyle Türkiye Gençlik Birliğinin internet sitesi aleyhine açtığı 10 bin TL'lik tazminat davası başladı

Abone ol
DAVANIN İLGİNÇ SEYİRCİSİ
''Balyoz Planı'' davasının tutuklu sanığı eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın eşi Nilgün Doğan da duruşmaya izleyici olarak katıldı.

Üsküdar 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki ilk duruşma, bu mahkeme hakiminin izinli olması nedeniyle 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya, davalılar ''www.tgb.gen.tr'' sitesi Genel Yayın Yönetmeni Adnan Türkkan, Zafer Özer Sürmeli, Utku Faik Yılmaz ve Mehmet Kıvanç ile Gülen'in avukatı katıldı. Dava dilekçesinin okunduğu duruşma, delillerin bildirilmesi amacıyla ileri bir tarihe bırakıldı.

10 BİN TL İSTEDİ

Fethullah Gülen'in avukatlarınca hazırlanan dava dilekçesinde, ''Fethullah Gülen'i suçlu gösteren ve kişilik haklarına saldırı niteliğinde yayın yapılmaması yönünde ihtiyati tedbir kararı verilmesi ile Gülen'in kişilik haklarına saldırı yapıldığı gerekçesiyle 10 bin liralık manevi tazminata karar verilmesi'' isteniyor.

ADLİYE ÇIKIŞINDA PROTESTO

Duruşma sonrası adliye çıkışında bekleyen bir grup TGB üyesi, çeşitli sloganlar atarak, bando eşliğinde şarkılar söyledi. TGB Genel Başkanı İlker Yücel, burada yaptığı açıklamada, ''Dokunan yanar'' denildiğini ifade ederek, elinde tuttuğu yangın tüpünü göstererek, hazırlıklı olduklarını ifade etti.