BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,72
ALTIN 2.428,91
HABER /  GÜNCEL

Fethullah Gülen günde bin defa ölmeye razıymış

Yazar Ahmet Kurucan, 17 Aralık süreciyle birlikte müslümanlar arasındaki tartışmanın dine zarar verdiğini yazdı.

Abone ol

Zaman gazetesi yazarı Ahmet Kurucan,  "Şeytanın sağdan yaklaşma dönemi" başlıklı yazısında İslami söylemlerle islamın önünün kesilmek istendiğini savundu.

17 Aralık sonrası söylemlerde bu kez dinin kendisinin kullanıldığını ve cemaatler arasındaki mesafenin açıldığını iddia eden yazar, Gülen'in “Eğer benim ölümümle bu süreç bitecekse Allah’ım, günde bin defa ölmeye razıyım” sözlerini köşesine taşıdı.

'HÜKÜMETE DARBE' YERİNE ŞİMDİ 'İSLAMİ YÖNETİME TEHDİT' SÖYLEMLERİ

Yazar Mahmut Akpınar'ın bu yöndeki kaygılarını yazısında yer yeren Kurucan, şöyle devam ediyor:

"Geçtiğimiz haftalarda yaşadığımız kırmızı kitap tartışmaları bana bu tespitleri hatırlattı. Hayır, devletin zirvesinde kapalı kapılar ardında yaşanan ya da akademik camia ile basın yayındaki seviyeli entelektüel tartışmalarda değil; aksine tabanda Müslüman kesim arasındaki tartışmaları kastediyorum. Dün “paralel yapı”, “hükümete darbe”, “Erdoğan’sız AKP” vs. diyerek götürülen süreç şimdilerde “İslam’a, İslami lidere, halifeye, İslami yönetime tehdit” söylemleri altında makas değiştirmiş durumda. Tahmin edeceğiniz gibi altı alabildiğine boş bu sloganvâri yaklaşımlardaki muhatap kitle, yerel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde olduğu gibi iktidarın devamını sağlamak için duyulan oyların ütüleyeceği seçmen kitle.

“Durmak yok, algı oyununa devam” sizin anlayacağınız. Ama bu diğerinden çok daha tehlikeli. Zira öncekinde dindar ya da dindar gözüken şahsiyetler ve söylemler hedefteydi, bu defa arada kullanılan araç bizatihi dinin kendisi. Eğer bu müthiş oyun içindeki söylem tutarsa bundan en çok zararı gören din olacaktır. Şöyle de diyebilirim; dinin içinin boşaltılması farklı bir boyuta taşınacaktır.

YANLIŞLARA EVET DEMEYEN VATANSEVER İNSANLAR TOPLULUĞU

Bu oyunu halkımız görecek, görebilecek mi? Bir yıllık süreçte yaşadıklarımız bana hayır dedirtiyor. Ama can u gönülden isteğim görmeleri. Zira bununla suçlanan Müslümanca yaşayışları ile hayatları herkesin gözünün önünde olan insanlar. İktidar nimetlerinden faydalanmak şöyle dursun hiç kimseye el-avuç açmadan helal kazançları ile izzetli, şerefli ve onurlu bir hayat sürmeye çalışan ve İslam’ın i’lâsı için başkalarının hayal dahi edemeyeceği fedakârlıkları bizatihi yaşayan grup ve gruplar. Fethullah Gülen Hocaefendi’nin sözleri ile “Eğer benim ölümümle bu süreç bitecekse Allah’ım, günde bin defa ölmeye razıyım” diyecek kadar da dini, ülkesi, ülküsü için kendi canından dahi vazgeçen; devlete, hukuka, ahlaka yapılan 18 Aralık darbe sürecinde iktidara biat etmeyen, hukuksuzluklara, kanunsuzluklara, ahlaksızlıklara ve yanlışlara evet demeyen vatansever insanlar topluluğu."