BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,66
ALTIN 2.523,36
HABER /  GÜNCEL

Gazze tünellerinde paralel ihanet iddiası

Gazzelilerin dünyaya açılan koridoru olan gizli tünellerin yerinin telefon dinlemeleriyle deşifre edildiği iddia edildi.

Abone ol

Akşam gazetesinin iddiasına göre "Paralel Yapı", Gazze'deki dramı dünyaya duyurmak için yetkililerle temasa geçen TRT Kahire Temsilcisi Mehmet Akif Ersoy'un telefonlarını dinledi, insani yardım taşınan gizli tünellerin yerini deşifre etti.

"Gazze Tüneli'nde paralel Firavun" başlığıyla okurların karşısına çıkan gazete, paralel yapılanmaya ihanet suçlamasında bulundu. Binlerce kişinin dinlendiği Selam Tevhid soruşturmasından ilginç bir detayı kamuoyuna sunan Akşam gazetesinden gündeme bomba gibi düşecek haber. İşte manşete taşınan o haberin detayları:

AMACI GAZZE'Yİ DUYURMAKTI

Selam Tevhid soruşturmasında örgüt üyesi olarak dinlenen isimlerden biri de TRT'nin Kahire Temsilciliği'ni yapan başarılı haberci Mehmet Akif Ersoy'du. Ersoy, haber yapmak amacıyla Gazze'ye geçmek için hem Mısır hem de Filistin tarafından birçok isimle irtibata geçti. Gazze'ye yardım götürülen gizli tünellerden Filistinlilerin dramını dünyaya duyurmak için bağlantı kurmaya çalıştı.

BU SORULARA YANIT ARANIYOR

Mehmet Akif Ersoy'un söz konusu konuşmaları, dinleme yapan polisler tarafından kaydedildi. Ersoy dinlenerek Gazze'deki gizli tünellerin koordinatları öğrenildi. "İstanbul'da yürütülen bir soruşturmada, Mısır'da yaşayan bir gazeteci neden dinlenir?" "Paralel Yapı, Ersoy'u dinleyerek ne elde etmek istedi?" İstanbul Cumhuriyet Savcısı Fidan, şimdi tüm bu detayları araştırıyor. Mehmet Akif Ersoy'un gelecek günlerde müşteki sıfatıyla ifadeye çağırılması bekleniyor.