BIST 10.108
DOLAR 32,39
EURO 34,69
ALTIN 2.410,36
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Fethiye'deki olayların ardında CHP mi var?

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Fethiye'deki olaylara ilişkin CHP'yi işaret etti.

Abone ol

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Başkanı Sebahat Tuncel, "Fethiye'deki olaylarda direkt 'CHP vardır' demiyoruz ama dün Muğla'da yayınlanan ve CHP tabanını oluşturan bazı derneklerin de isminin bulunduğu bildiri, bu partinin olayların içinde olduğu gibi bir gerçeği ifade ediyor. Bu konunun soruşturulmasını istedik. Fethiye'deki tabelamız asılacak. Kim indirdiyse o asacak. Bunu bekliyoruz" dedi.

Antalya Atatürk Parkı'nda, kentteki sivil toplum örgütleri temsilcileriyle bir araya gelen Tuncel, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimlerin yerel seçim olmaktan çıktığını, referanduma dönüştüğünü söyledi. Parti olarak ilk kez seçime girdiklerini hatırlatan Tuncel, sandıktan alacakları sonuç ile Türkiye'de çok önemli bir alternatif olduklarını göstereceklerini belirtti. 

İktidara yürümeye hazırlandıklarını ifade eden Tuncel, ülkeye barışı sadece kendilerinin getirebileceğini savundu. Türkiye'de HDP ve BDP'nin sandıkta alacağı sonucun çözüm sürecinin geleceğini belirleyeceğini öne süren Tuncel, barışın mücadelesini sadece bu iki partinin verdiğini söyledi. 

FETHİYE'DEKİ GERGİNLİK

Fethiye'deki olayların seçim güvenliği açısından bütün partilerin sorunu olduğunu anlatan Tuncel, şöyle konuştu:

"Saldırıların ardından CHP milletvekili arkadaşlar, kınadıklarını ifade etti ancak dün Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Hukukçular Derneği gibi CHP'nin tabanını oluşturan dernekler, saldırının neden olması gerektiğini anlatan bir bildiri yayınladı. MHP bile bu saldırıyı kınadı ve kabul etmediğini açıkladı. Bize karşı en uçta olan parti bu konuda 'Parti tabelasının indirilmesi, bir partinin faaliyetlerinin engellenmesi doğru değil' diyor ama diğerleri başka bir şey söylüyor. Fethiye'deki olaylarda direkt 'CHP vardır' demiyoruz ama dün Muğla'da yayınlanan ve CHP tabanını oluşturan bazı derneklerin de isminin bulunduğu bildiri, bu partinin olayların içinde olduğu gibi bir gerçeği ifade ediyor. Bu konunun soruşturulmasını istedik. Fethiye'deki tabelamız asılacak. Kim indirdiyse o asacak. Bunu bekliyoruz." 

Türkiye'de halklar olarak herkesin hukukunu gözeten yeni bir Türkiye inşa edeceklerini ifade eden Tuncel, şöyle devam etti:

"Türkiye'de belediyeler alacağız ve demokrasi mücadelesini Türkiye halklarıyla genişleteceğiz. Türkiye'de seçim barajını yerle bir edeceğiz. Türkiye'nin her yerine HDP gidecek. Ziyaret edilmeyen sokak, cadde kalmayacak. Saldırılar, gittiğimiz her yerde büyük ilgiyle karşılandığımız için oluyor. Bu süreçte halka güveniyoruz. Türkiye'ye yeni bir soluk ve gelecek sunacağız. Türkiye'nin her yerinde tabelalarımızı belediyelere asacağız."

Çözüm sürecinde ilerleme olmadığını savunan Tuncel, Abdullah Öcalan'ın Nevruz Bayramı'nda bir mektup daha yazacağını kaydetti. Tuncel, HDP olarak barış sürecinin devam etmesi, silahların Türkiye'de Kürt sorununun çözümü noktasında devre dışı bırakılması gerektiğini düşündüklerini söyledi. 

MİT'e geniş yetkiler verilmesini eleştiren Tuncel, MİT'in güvence altına alınması yerine barış sürecinin güvence altına alınması gerektiğini ifade etti. 

Tuncel, toplantının ardından Akdeniz Üniversitesi Yerleşkesi'nde öğrencilerin, Berkin Elvan için fidan dikme törenine katıldı.