BIST 9.515
DOLAR 32,49
EURO 34,61
ALTIN 2.473,60
HABER /  MAGAZİN

Ferhat Göçer gurbetçileri mest etti

Almanya'da konser veren ünlü sanatçı Berkant'ı da anmayı unatmadı.

Abone ol

Ünlü şarkıcı Ferhat Göçer Avrupa Konserlerinin startını verdiği Frankfurt yakınlarındaki Offenbach Stadthalle'de muhteşem bir konser verdi.

Yaklaşık ikibuçuk saat sahnede kalan Ferhat Göçer, geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz ünlü şarkıcı Berkant'ın ölümsüz eseri 'Samanyolu"nu söylerken hayranları da eşlik etti.

Konser salonunu tıka basa dolduran binbeşyüzü aşkın izleyeninde şarkılara eşlik etmesiyle salon adeta inim inim inledi. Ferhat Göçer, yurt dışındaki Türkler'in kendisi için ayrı bir yeri olduğuna işaret ederek, "Avrupa Konserleri benim için ayrı bir duygulu geçiyor. Gurbettekilerin özlemi ve hasreti konserlere bir başka haz ve coşku veriyor" dedi.

ÖNCE HÜZÜN SONRA COŞKU

Dünyanın seçkin opera repartuarlarından günümüzün şarkıları , özellikle Türk Sanat Müziği ile ile Türk Halk Müziğimizin unutulmayan ölmez eserlerini söyleyen Ferhat Göçer, "Seni Sevmeye Aşığım" adlı yeni albümündeki eserleride seslendirdi. "Seni Sevmeye Aşığım" ile konserine başlayan Ferhat Göçer, kendisin meşhur eden ilk parçası "Yoksun,Yastayım" adlı şarkısını söylerken salonda ise adeta nefesler tutulmuş çıt çıkmıyordu. Yakın zamanda kaybettiğimiz büyük usta Neşet Ertaş?in ölümsüz eseri ?Neredesin Sen?i de seslendiren Ferhat Göçer izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

BERKANT'I ANDI

Yaklaşık ikibuçuk saat sahnede kalan Ferhat Göçer, geçtiğimiz günlerde yine kaybettiğimiz ünlü şarkıcı Berkant'ın ölümsüz eseri'Samanyolu"nu söylerken hayranlarınında telefonlarındaki ışıklarını yakması istedi. GÖçer, "Samanyolu'nu ustamız Berkant yazıp yorumladı. Diğer ülkeler bu müziği ve eseri tercüme ettiler. Bu başarı Berkant hocamızın. Ruhu şad olsun" diyerek başladığı şarkıya bin beşyüz kişinin hep eşlik etmesiyle salon da coşku, hüzün ve ışık göst er isi muhteşem bir görüntü olmasını sağladı. Ferhat Göçer, 'Cennet', 'Senede Bir Gün', 'Gidemem', 'Biri Bana Gelsin', ve 'Anlamazdım' gibi şarkıları kendine has yorumuyla icra ederken dinleyic ilere unutulmaz anlar yaşattı. İki bölümden oluşan konserin ikinci bölümünde de izleyenleri mest etmesini bildi.

SEVGİLİSİ İZLEDİ

Ünlü sanatçı, konserin sonlarına doğru bir İtalyan Aryası ve en sevdiğim şarkı diye söz ettiği 'Sessiz Gibi'yi söyledi. Davetliler arasında Hürriyet Sinema Yazarı Ömür Gedik ve gazeteci Yazar Nevval Sevindik- Çalışkan'ın da bulunduğu konserde çoğu genç kızlardan ve kadınlardan oluşan dinleyiciler özellikle 'Biri Bana Gelsin, 'Aldırma Gönül aldırma', Sessiz Gemi' ve 'Lale Devri' gibi şarkıları seslendirirken ünlü sanatçıya eşlik etti . Geceyi ve Ferhat Göçer'in Avrupa konserlerini Sait Aslan ile birlikte organize eden Metin Gökalp'ın 54 yaş günü olmasını belirterek tebrik eden, Ferhat Göçer davetlilerle birlikte "Doğum günün kutlu olsun" şarkısını söyley ip konserine son verdi.

Konser Stuttgart ve Münih kentleriyle devam ediyor

Ferhat Göçer, 2 Ekim 18 Kasım arasında Stuttgart, Münih, Basel, Bregenz, Brüksel, Londra, Nürnberg, Viyana, Berlin, Bochum, Bremen, Kopenhagen, Hamburg ve Paris'te sırasıyla sahne alacak. Toplam 15 Ferhat Göçer konseri için geniş bilgi www.mcentertainment.de adresinden alınabilecek .